View Single Post
Eski 21-05-2012, 21:39   #154
Zeytinlibahçe
Ağaç Dostu

Zeytinlibahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mete Tiren Mesajı Göster
Peki ya şu üretmek için can atılan alg gübresi ne mi oldu biraz özet geçeyim. Bir miktar pekmez ile denedim pek beğenmediler kokuştu bereket versin az bir miktar denemiştim sonra bir kaç farklı suda denedim şaşal suların hepsinde çok az üreme yaptılar hatta ve hatta bazılarında eksilme oldu kimileri koyduğum gibi kaldı ama Hasan dedenin evinde dinlenmiş çeşme suyunda bir deneme yapmıştık sanırım 22 gün oldu şişenin son durumu şöyle
Sevgili Mete, Halil beyle dolaştığın belli oluyor, bir şeyler bulaşmış gibi

Alg lerle yaptığın çalışma oldukça isabetli olmuş. Bu şekilde klorsuz, içinde alglerin beslenip, çoğalabileceği biraz besin bulunan suya, çok az miktarda alg aşılanıp çoğaltılarak kullanılabilir.

Sağdaki yaklaşık 1 hafta önce, 1 kapak Alg (chrolle) ile aşılanmış şişe. İlk günler soldaki şişenin rengi gibiydi, güneş altında fotosentez yapan alg ler, hiç besin kaynağı ilave etmediğin halde suyun içindeki bir miktar besinle çoğalıp kullanılabilir duruma geldiler.

Bu şekilde şişenin yarısını sulama suyuna ilave edip bitkileri suluyorum. Geri kalan yarım şişeye su ilave edip tekrar güneş gören pencere kenarına bırakınca kısa sürede tekrar kullanılabilecek duruma geliyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Alg kültürü hakkında özet bir bilgi verebilir misin? Nasıl yapılıyor? Bir de ne için kullanıyorsun? Nasıl kullanıyorsun?
Mavi yeşil Alg ler (yosun) sulu ortamda yaşayıp, fotosentezle çoğalan tek hücreli canlılardır. Bitkilerin daha iyi beslenip güçlü bir kök yapısı geliştirmelerine yardım ederken toprağın kalitesini arttırırlar.

26 Mayıs da İzmir de yapılacak olan Geleceğin Tohumları Konferansına katılacak olan arkadaşlarla elimizdeki Alg leri aşılayabilecekleri miktarda paylaşmayı planlıyoruz.

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön