View Single Post
Eski 21-05-2012, 20:08   #236
gilan
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Sen doydun da biz yutkunmaktan perişan olduk Yahu çok güzel bu heucheralar ve acerler. Hani rüyalarıma girecek nerdeyse. Geçen gün coyote ile telefonda konuşuyorduk, senin bitkiler (özellikle heuchera ve acerler) sen dönerken ne olacaklar diye bize fena halde dert oldu. Eşyalarını getirmeyi düşünürsen gemiyle taşınabiliyormuş, o arada bitkiler de birlikte gönderilebiliyormuş. Aman oralarda bırakmazsın değil mi bu güzellikleri
Eşyalarımı getirmeyi düşünüyorum. Ama tabii bir de fiyat öğrenmem lazım, astarı yüzünü biraz geçerse bile kabulüm ama ikiye katlarsa zor olabilir.
Ama o şekilde bitki getiriyorlar mı hiç emin değilim. Çünkü gemi kargosu + ülkeler arası aktarmalar + bir de ben Amerika'nın tam ters tarafındayım, buradan doğu yakasına taşıma falan derken elime geçmesi 3-4 hafta alır gibi geliyor. Ben en iyisi bir mail atıp sorayım da en azından fikrim olsun. Heucheraları bir şekilde yine de getiririm ama. Saksıdan çıkarıp, minimum toprakla sarıp sarmalayıp bir şeyler uydurulabilir gibi geliyor.

Alıntı:
Sanki bir cins petunya gibi. Yaprakları da benziyor. Çok güzel, iyi ki poz vermiş.

Tavuk ve civcivler de hazırlanmış, hadi bakalım. Yakında güzel bir kaya bahçesi de göreceğiz demek, bekliyoruz. Benim civcivler minik minik kök yapmışlar, toprak aranıyorlar yerleşmek için. Yakında sempervivum çiftlikleri kuracağız hep birlikte

Nereye sığdıracağım diyorsun ya, sığıyor. Her seferinde biz de "tamam artık bir gıdım yer yok" diye yola çıkıp bir kucak bitkiyle dönüyoruz, valla hepsi de yer buluyor kendine.
Kanepe, aranjman saksısı, ortanca, diğer minişler ve dahi serçecik çok güzeller, ellerine sağlık. Sana o güzel balkonunda bol keyifler
Calibrachoalar gerçekten de petunyalarla akraba. Hatta Türkiye'de çiçekçiler genelde küçük çiçekli petunya diye satıyorlar. Petunyadan daha dayanıklı olduğu söyleniyor, bakalım göreceğiz.

Sempervivum çiftliği fikrini çok beğendim. Benim mavi tavukla sarılının da şimdiden bir sürü civcivi var. Bunları çoğaltmak lazım.

Havalar bir düzelse de balkon keyfi yapabilsem...

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön