View Single Post
Eski 20-04-2007, 12:55   #68
tonga
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-04-2007
Beyaz torf ve Leonardit oranı yardım lütfen

Sayın Praecox. Sizin gibi tecrübe sahibi arkadaşlardan bazı bilgiler almak için bu siteye üye oldum . Aslında formları okudum ama çelişkili bilgiler olduğu için varsayımlar üzerine hareket etmemek için bu işi iyi bilen arkadaşlardan cevap alabilirim düşüncesi ile soru sormuştum fakat "dakika bir gol bir" gibi bir cevap aldım. Ben hatalı isem özür dilerim.
Venus Fly Trap benim yetiştirmek istediğim bir bitki oldukça zor elde ettim. 2 küçük saksıda alabilmek için yurtdışında bulunduğum yerden 50 km yol gittim alarak yurda döndüm. bu yüzden ölmelerini istemiyorum.
Formlarda beyaz torf kullanılması gerektiğini okudum.Ve bir çuval beyaz litvanya (baltık) torfunu elde ettim. Ayrıca bir çuvalda Leonardit getirttim.
PH 6-7 , organik madde %40 , humic asit %35 , fulvik asit %25 ,organik asit 2.3 , micro element ppm zn %01, fe 1.3 bunlar leonardit'in özellikleri.
2 adet yüksekliği 15 cm ağız çapı 13 cm kadar toprak saksıya ekmek istiyorum
Size sorum şu.
1- beyaz torfa hangi oranda leonardit katabilirim
2- mantar hastalıklarını önlemek için elimde Captan ve dithane var kullanabilirmiyim ve ne şekilde.
3- Direk güneş altını severmi veya zararlımı
4- Çok sulamak bitkiye zararlımı (yağmur suyu kullanıyorum)
5- Bunlar daha çok ufak fakat her ikisininde ortalarından bir dal çıktı dallar şu an 15 cm boya ulaştı sanki çiçek açacak gibi bu nedir.
Bu sorularımda bana yardımcı olabilirmisiniz belki bende zamanla tecrübeler ediniceğim fakat şu an bu bitkiyi yetiştirmek konusunda bilgim yok.Teşekkür ederim.

Düzenleyen tonga : 20-04-2007 saat 13:34 Neden: kelime eksikliği
tonga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön