Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce
Finlaysoni de 3 tomurcuk daha mı var? Yeni fark ettim..  ). Onları da görelim lütfen..
Bunun adı hoş kokulu erkek-F ilinta olsun. Zaten biraz erkeksi duruyor..  ))
|
Sevgili Agozce,
hoş kokulu filinta, gülmekten kendimi alamadım okurken yakışmış, aynen katılıyorum görüşüne Erkeksi bir havası var bunun. Açmış olan çiçek 4. günü Akşamında açmasını beklerken döktü ve üzerinde 11 tane çiçek sapı var 3 tanesi açmak için çabalıyor eski çiçek sapında yine oluşum başlıyor.
Sevgili Karalale,
Hoş kokusunun yanısıra aynen gündüzleri kapatıp geceleri açıyor. Hoya kenejiana çok yavaş büyüyen bir tür bendeki variegata türü. Gelişim konusunda biliyorsun bendekiler hep toprak kültüründe, farklı yetiştirme materyallerindeki farklılık oranı gelişimde neler olabilir, kıyaslama şansımız olabilir. Resimlerini görmeyi çok istiyorum.
Sevgili Orkun Kırcı,
Teşekkürler güzel temennin için. Kayıpsız sanki olmayacak gibi şimdiden birkaç tane türde problem var bakalım önümüzdeki hafta neler gösterir.
Sevgili delete61,
biliyoruz artık türkiyede birçok Arkadaşımızda türler adapte olmuş ve çiçek açıyor. Tür sayısı çoğaldıkça bakımı konusunda zorlanmaya başladım, biran önce taşınıp serama yerleştirmek için can atıyorum. Kuracağım düzende nemlendirme düzeneğide olacağı için birazda olsa azalacak günlük bakımların aldığı saatler diye düşünüyorum. Teşekkür ederim övgülerin için.
Sevgili GÜLSEN_, Sevgili Demircool,
asıl şölen bu miniklere can verip çiçeklendirmede olacak. Şimdiden 5 tane hoya çiçekte Akşamları kokuları birbirine girmeye başladı. Hepsinin çiçekte olduğu Akşamları sanırım seraya girilmez olacak, bazılarının çok keskin kokuları var çünki...
Bunlarda çiçek açmış 3 ayrı Hoya carnosa larım... Hepsindede ton farkı var. 2 Gündür Migrenle cebelleşiyorum yine, koku farklılıkları varmı diye koklamaya korktum açıkçası. Belki yarın koklayabilirim, yanlarına yaklaşamıyorum bile Akşamları
Paul beyden edindiğim Hoya carnosa, 2 çeşitinide aynı saksıya dikmiştim çiçek açanı şimdilik tamamen beyaz olanı. Pembe tonlardan hiç eser yok...
Buda Pembegülüm, ilk takas Hoyam. Teşekkürler pembegül Arkadaşım.
Buda Evimin baştacı Asiyem
Hoya obscura peşpeşe açmaya devam ediyor, bakalım bu yıl tohumkapsülleri oluşacakmı yine, geçen Yıl bir hata yaptık çok beklettik tohumları toprakla buluşturmak için, buyılda yakalayabiliriz belki bu fırsatı