View Single Post
Eski 21-05-2012, 09:36   #98
Hakan Öncü
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozgurk Mesajı Göster
Hakan Bey merhaba,
3 yıllık maceranızı ilgiyle takip ettim. Kullandığınız son sistem benim gibi yeni başlayacaklar için gayet basit ve verimli görünüyor. Bu sistemle ilgili göremediğim bir kaç ayrıntıyı sormak istiyorum.

1-Akvaryum su pompasının çıkışı bildiğin kadarıyla akvaryum hortumları için yani daha küçük, bahçe hortumu monte edilebiliyor mu? Monte etmek için ayrıca bir aparat kullandınız mı?
2-Sulama Hortumundan dönen su sulamadan sonra alttaki depoya geri dönüyor anladığım kadarıyla, onu depoya geri nasıl bir bağlantıyla bağladınız?
3-Bitkileri diktiğiniz üst kasanın drenajını nasıl sağladınız? Drenejdan depoya dökülen suyun EC ve PH ını ölçebiliyor musunuz?

Yanıtlarınız bana yol gösterecektir, şimdiden teşekkürler.
Özgür bey merhaba,

Sorularınıza sıra ile cevap vereyim,

1. Aldığım su pomposı Atman marka At-103 modeli. 44 numaralı mesajda motorun bir resmi var ve içerisinden 2 farklı aparat çıktı. Bu aparat ile bahçe hortumuna bağlamakta bir sıkıntı yaşamadım. Sadece içinden çıkan aparat ile bahçe hortumu aynı çapta idi takarken bahçe hortumunu biraz ısıtarak yumuşattım öyle taktım. Soğuyunca geyet iyi durdu.

2. 2 plastik kasa üst üste durmakta. Üste duran kasanın tabanında 3 mm matkap ile açtığım belki 150 tane küçük delik bulunmakta. Yukarıdan verdiğim su perlitten süzüldükten sonra bu deliklerden alt kasaya akıyor. Çokçana delik açtım ki aradan bazıları tıkansanda drenaj devam edebilsin. Geçen yıl sistemi sökerken gördümki bazı kökler o delikleri tıkamış ve o deliklerden aşşağıdaki suya geçiş yapmış. 15 - 20 delikte perlit tozundan tıkanmıştı. Yani küçük ama bol delikle bu sorunu çözebilirsiniz.

3. Su yerçekimi ile aşşağı aktığı için ekstra bir işlem yapmıyorum doğal olarak. Ec ve Ph ölçümü için bitkileri beslediğim küçük siyah hortumlardan birinden numune su alıyorum. Ama aklımda hem su seviyesini kontolr edebilmek hemde numune su alımını kolaylaştırabilmek için bir tane daha dış yüzeye bir hortum daha takacam bununla su seviyesini ölçüp gerektiğinde numune alımı yapacağım.

Başka takıldığınız konu olur ise yardımcı olmaya çalışırım.
Kolay gelsin.

Hakan Öncü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön