Sn. Adalet Hanım gibi ben de sizin fikirlerinize danışmak istiyorum. Şu anda elimde 7.2 MP Samsung S760 fotoğraf makinesi var. İşimi görmesine görüyor fakat bazen sıkıntı yaşamıyor da değilim. 14 aylık oğlum var. Bu zamanlar en tatlı zamanları ve bu vakitleri de bir daha geri gelmeyecek. Onu görüntülemek için bu makine ile bazen hızına yetişemiyorum. Görüntüye odaklanıp kayıt alana kadar bir bakıyorum çocuğun yerinde yeller esiyor. 2 ay sonra da ilk defa Karadeniz turuna çıkmayı düşünüyoruz.
Forumda yeni bir üyeyim ve foruma üye olduğumdan beri de hem konuları hem de görselleri takip etmeye çalışıyorum. Sn. Ümit Bey'in, Sn. Ayşe Hanım'ın, Sn. Vildan Hanım'ın, Sn. Dilek Hanım'ın, Sn. Zenfree'nin çok kıymetli fotoğrafları forumda hemen göze çarpıp dikkat çekiyor. Böyle güzel fotoğrafları görünce de insanın güzel bir makinaya sahip olası geliyor. Hani makine güzel olursa fotoğraflar da kesin güzel olur mantığı ile...
Bu düşüncelerin üzerine hayatımda ilk ve son defa olmak üzere (şu andaki düşüncem ile) güzel bir makine almayı düşünüyorum. Yalnız bana tavsiye edilen, iyi bir makine olarak en aşağı Canon 500D almamdı. Bunun üzerine benim baktığım makine ise Canon 550D oldu. Ürünün Media Markt'ta katalog fiyatı 2.299 TL. Yalnız ürün rafta yok. Ama rafta Canon 600D var. Ve işin ilginç tarafı Canon 600D'nin fiyatı da aynı. Canon 550D'nin Teknosa fiyatı 1.999 TL. Aynı ürünün Trendyol fiyatı ise 1.560 TL. Trendyol'da ürün 2 yıl Gold garantilidir diye bir ibare içeriyor.
Açıkçası bayağı bir kararsız kaldım. Böyle bir makineye ihtiyacım var mı diye düşünürken aynı makinenin baktığım 3 yerde bayağı bi farklı fiyatlarının olması hepten kafamı karıştırdı. Fikirleriniz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla...
|