Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asya ceylan
Bu çiyan işi çok korkuttu beni gerçekten.Ben toprağa dokunmayı severim, pozitif enerji verdiğini düşünürüm rahatlatırdı beni.(-dı) diyorum artık saksılarımdaki toprakları kontrol ederken çubuk yardımıyla yapacağım  teşekkürler Sayın GİLAN
|
Türkiye'deyken de aldığım saksılardan solucan çıktığı çok olmuştu ama çıyana rastlamamıştım. Belki de burada daha yaygındır, siz şimdilik endişe etmeyin.

Evdeki dracenamın da içinden çıktığını gördüm, bitkinin de keyfi çok bozuldu. Büyük ihtimalle onda da solucan var. (Çıyanın bitkilere zararı yokmuş ama solucanlar saksıdaki bitkiye zararlı.) Koskoca saksıyı boşaltıp, bitkinin köklerini yıkayıp yeniden dikmem gerekiyor.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sudenurnur
Arajmanlarınız çok güzel olmuş sevgili gilan, elinize emeğinize sağlık. Sukulent dikilecek kaya saksıyı heyecanla bekliyorum. 
|
Çok teşekkürler sudenurnur. Sukulentler alındı bile. Bu arada geçen mesajınıza eksik cevap vermişim. Hercailer her ne kadar sonbahardan yaza kadar dursalar da sonuçta mevsimlik çiçek. Her sene aldıklarınızın Haziran gibi bozulması normal bir durum.