View Single Post
Eski 20-05-2012, 22:16   #220
gilan
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asya ceylan Mesajı Göster
Bu çiyan işi çok korkuttu beni gerçekten.Ben toprağa dokunmayı severim, pozitif enerji verdiğini düşünürüm rahatlatırdı beni.(-dı) diyorum artık saksılarımdaki toprakları kontrol ederken çubuk yardımıyla yapacağım teşekkürler Sayın GİLAN
Türkiye'deyken de aldığım saksılardan solucan çıktığı çok olmuştu ama çıyana rastlamamıştım. Belki de burada daha yaygındır, siz şimdilik endişe etmeyin.
Evdeki dracenamın da içinden çıktığını gördüm, bitkinin de keyfi çok bozuldu. Büyük ihtimalle onda da solucan var. (Çıyanın bitkilere zararı yokmuş ama solucanlar saksıdaki bitkiye zararlı.) Koskoca saksıyı boşaltıp, bitkinin köklerini yıkayıp yeniden dikmem gerekiyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sudenurnur Mesajı Göster
Arajmanlarınız çok güzel olmuş sevgili gilan, elinize emeğinize sağlık. Sukulent dikilecek kaya saksıyı heyecanla bekliyorum.
Çok teşekkürler sudenurnur. Sukulentler alındı bile. Bu arada geçen mesajınıza eksik cevap vermişim. Hercailer her ne kadar sonbahardan yaza kadar dursalar da sonuçta mevsimlik çiçek. Her sene aldıklarınızın Haziran gibi bozulması normal bir durum.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön