View Single Post
Eski 19-05-2012, 11:34   #1377
jineop
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Canım geçmiş olsun, üzülme onlar senin ilgin ve sevginle yine toparlanırlar.

Yine mor maviler göz alıyor. Ben bu yıl hiç tohum çimlendiremedim, oysa senin geranium yavrularını balkonumda görmek isterdim. Ankara'nın iklimi iyice tuhaflaştı. Gerçi her yerde bu sorun var artık. İklimler çok keskinleşmeye başladı. Soğuğun, yağmurun, sıcağın, herşeyin aşırısını yaşıyor tüm dünya. Umarım insanoğlu dünyaya yaptığı yanlışların farkına varır da düzeltme çabalarını arttırır. Bugünlerimizi de aramayalım, dilerim.

Sarıkızın ne çabuk açmış. "Benimki daha yeni dal uzatmaya çalışıyor. İklim farkı nasıl gösteriyor kendini. Seninkilerden en az 1 ay geride benimki." diye yazmıştım. Bir de baktım o yeni dallarımızda tomurcuklar belirmeye başlamış
Sevgili arkadaşım, geraniumların iki rengi de çok güzel. Johnson blue tomurcuk hali tam mor açmış hali mor ışıkta hafif lavanta rengi gibi. Pratensenin çiçekleri azıcık ondan küçük ama yapısı şeffaf ışıkta tüm kılcal damarları görülüyor. Mavi-pembe arası ışıkta. Ama akşamüstü açık mavi . Taze tohumdan geranium çok kolay çimleniyor. Gerçi ben yüzlerce tohumdan çimlendirememiştim. Umudumu kesip bahçeye atıvermiştim. Çimlenenlere fazla meraklı olunca bahçede rastgele çimlenenlerin arasında farklı bir sardunya olduğunu farkettim. Ve ellemedim. Belki daha fazla çimlenen ot zannedilip yolundu kimbilir
Yeni aldığım vivacea da çiçek açtı ama çiçeği küçük koyu pembe bizim yabani sardunyalardan şimdilik bir farkı yok. Belki zamanla güzelleşir. Çünkü küçük çiçekliler çok sayıda çiçeklenerek pek güzelleşiyorlar.
Şiddetli yağan dolu çok enteresandı. Dışarı çıktığımda özellikle açık alanlar ve rüzgarla savrulduğu için evin yan dıvarında sanki kesme şekerleri birisi dökmüş gibi bir görüntü vardı. Önce ne olduğunu anlıyamadım bunları buraya kim dökmüş dedim. Hiç aklıma dolu olacağı gelmiyor. Sonra yürüdükçe her yerin dolu kapladığını gördüm. İnanamayıp elime aldım. Resmen buz
Çok üzüldüm ama doğal temizlik bu olsa gerek.
Aklıma sloganımız geldi.
Siz onu umursamazsanız, doğa sizi hiç umursamaz...
Ne kadar doğru ...
Sevgiyle...

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön