Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tourkana
Potansiyeli Bonsai sanatına olan ilgin, hırsın, çalışma tarzın ve bonsai adaylarının sayısından anladım.
Bonsai'de kullandıkları minyatürler derken , kil heykelciklerden mi bahsediyorsun acaba ? Bunlardan çeşitli sitelerde satılıyor artık ama bence o tarz öğeler kullanılınca dikkatler ağaçla beraber diğer öğelere yöneliyor ve ağaçta asıl vurgulanmak istenen güzellikler kaçabiliyor.
|
Sana o konuda katılmıyor değilim ancak benim şöyle bir görüşüm var sen ne dersin (herhangi bir yerde yazan bir şey değil, tamamen kendi fikrim):
- Altına/yanına bir minyatür öğe konulduğunda etkisini ve dikkat çekme özelliğini yitirmeyen bir bonsai
- Yaprak dökmüş hali de en az yapraklı hali kadar hoş görünen bir bonsai (yaprak döken ağaçlar için)
- Sadece önden değil her yönden bakıldığında, gözü rahatsız eden bir unsur barındırmayan bir bonsai
- Gövdenin toprağa temas ettiği (nebari) kısmı çekici ve gerçek ağaca uyumlu bir bonsai
- Gövdesi gerçek bir ağaç kabuğu yapısına sahip bir bonsai
- Sadece ana dalları değil dalcıkları ve dallanması da zarif olan bir bonsai
...bence en iyi ve en kaliteli bonsaidir (tarzı, adı, cinsi ne olursa olsun)!
Dolayısıyla böyle bir bonsaiye ulaşıldığında hiçbir şeyin böyle bir bonsainin etkisini bozacağını veya azaltacağını sanmıyorum