View Single Post
Eski 18-05-2012, 09:03   #64
aycicegi
Ağaçsever

aycicegi's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aycicegi Mesajı Göster
Merhaba Mine Hanım,
Sanırım benim Kalamondin de Alternaria Yanığı başladı. Küçük sarı lekeler önce ince cizgi olarak büyüyor sonra yaprak ordan yırtılıyor. Çok üzüldüm, yeni çiçek açmıştı. Ama henüz az yaprakta var. Kalamondin başlığında çözüm olarak Armure 300 EC önerilmiş. Bu ilacı nerden bulurum veya başka bir çözüm yolu var mıdır?

Bir de bu hastalık bulaşıcı mıdır? Diğer bitkilerime sıçrar mı?
Kendim sordum kendim cevaplıyorum İl Tarım Müdürlüğüne gittim, yanıma örnek yapraklar alarak. Ziraat Mühendisleri hastalığın tam olarak ne olduğunu teshis edemediler ama mantar ilacı reçetesi yazdılar. İlacı almak için gittigim yerde bitkimin yapraklarına bakan Ziraat Mühendisi tipik bir turunçgil hastalığı dedi ve bana bir tanesi kükürt olan 2 tane mantar ilacı verdi, bir başka bitkim için de bit ilacı aldım. Yalnız eve gelip paketlerin üstündekileri okuyunca dehşete düştüm, kullanılan tarlaya 3 ile 15 gün hiç bir canlı ve hayvan girmemeli, gaz maskesi takın...vb yazmışlar. Balkonumda kullanmayı planlıyordum ama ilaçları geri götüreceğim, canımdan daha kıymetli değil sonuçta. Bir yerde sirkenin mantarlara iyi geldiğini okumuştum. İşe yararsa ne güzel, yaramazsa yapacak bir şey yok.

aycicegi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön