View Single Post
Eski 18-05-2012, 01:16   #987
Halil Önen
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce Mesajı Göster
Teşekürler Halil bey, ilk kez kullanıyorum onun için sürekli soracağım kusura bakmayın. İlaçlama planını söyle yaptık. (elma ve cevizde)

1 ci ilaçlama :1 ay önce :UBYİ bulamacı attık (1 tona 5 lt gülleci ve 300 gr. bor)
2- 4 gün önce: Gülleci ve Delfin atıldı (1 tona 3 lit gülleci, 2 kilo delfin)
3-15 gün sonra: Gülleci ve delfin atılacak (1 tona 3 lit gülleci, 2 kilo delfin) atılacak
4-15 gün sonra: Kaolin ve Delfin atılacak
5- ??? Ne olacak

5 ci ve sonrasında önerileriniz ne olur?...

Delfin için 2 kilo da şeker koymamız önerildi, bakteri olduğu için bana mantıklı geldi ve 1 tona 2 kilo şeker de ilave ettik.
Ceviz ve elmanın en büyük düşmanı meyve iç kurdu...

Özellikle elmada iç kurdu tehlikesi yoksa;

elma renk almaya başladığında _100 lt. suya 1 lt. _gülleci bulamacı atın derim. Çünkü kalsiyum meyvenin dayanıklılığını arttırıyor, yani raf ömrünü uzatıyor. Güzel renk de veriyor sanki...

Bilemiyorum, gecen yıl kopardığım ve satın aldığım elmayı yan yana koymuştum dayanıklılık yönünden 3 mislinden fazla fark gözlemiştim. Bu yıl yine deneyeceğim bakalım...

Satın elmaları genelde mumla kaplayıp dayanıklığını arttırıyorlar _ yıkanırken üzerindeki kaygan tabaka bu olsa gerek_ biliyorum ama...

Belki gülleciye bir az kaolin karıştırılsa bu dönemde hem raf ömrü uzun hem de daha güzel renk_ albeni_ olur diye düşünüyorum.

Bunu Trapzon hurmasında görmüştük...

Halil Önen Çevrimdışı   Başa Dön