View Single Post
Eski 17-05-2012, 09:27   #527
Adil
Ağaç Dostu
 
Adil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2011
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 2,925
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi redsonia Mesajı Göster
adil bey bahçeniz çok güzel benim memleket hasretimi biraz da olsa giderdiniz çok teşekkür ederim... küçükken annem dağdan gider bir ot toplardı yapraklarını ineğimize verirdi saplarını soğanla bir güzel kavurup bize yedirirdi... yediğim en güzel yemeklerden biriydi o ot kavurması... senelerdir arar dururdum adını sayenizde buldum bunun için de ayrıca teşekkür ederim... tamara otu...) ellerinize emeğinize sağlık...)
Sayın redsonia.
Memleket hasretinizi az da olsa giderebildiysek ne mutlu bize.
Tamara otundan yapılan tamara tavasını şu anki kuşak pek bilmez.Bizim kuşağımızda yaşamışlığımız var.Tamara tavası deriz biz o lezzete.Hala daha köy pazarlarında,pazarcı kadınlar tarafından satılıyor olması bizi mutlu ediyor.
Körpe ve taze iken toplanan tamara sapları ince doğranır,ince kıyılmış bol soğan ve az miktarda unla karıştırılarak hafif yağda,çevirilerek altlı üstlü pembeleşinceye kadar kızartılır ,Afiyet olsun.
Saygılar selamlar efendim.

Adil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön