Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune
gilancım sempervivumlar soğuğa çok dayanıklı çıktı. Benim geçtiğimiz kış yersizlikten hem de deneme amaçlı, açık balkonda bıraktığım sempervivumlar -25 leri (hatta bizim orası daha da soğuktur) gördüler. Balkon kuzey doğuya baktığı içine neredeyse hiç güneş görmeden bir karakış yaşadılar. Üzerlerine kar yağdı. Renkleri morardı, yumuşayıp et gibi oldular. Açıkcası umudumu kesmiştim. Baharla birlikte canlanma başladı. Yalnız toprak kapta olmalarının bir olumluluğu var mıydı, plastik veya seramik bir saksıda da sonuç böyle mi olurdu, bilmiyorum
Veee derken son durumları bu kadar güzel.. Hatta kapalı balkonda bıraktıklarım bahara daha canlı renk ve durumda girdilerse de bu kadar çok yavru yapmadılar. Demek ki bunların da soğuklanma istekleri ve hatta gereksinimleri varmış. Bulursan sempervivum ailesini de balkonda kullan derim.
|
Nevsun Abla, harika serpilmiş senin tavuk ve civcivleri!

Şu fotoğrafları atlamış olabilirsin:
http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...htm#post964605
Burada hava en düşük -5 falan oluyor ama sempervivumları güzelliklerinden dolayı ciddi olarak düşünüyorum. 4-5 değişik türü yanyana kaya saksıda bayağı gösterişli olabilir.
Aslında Ankara ikliminde bahçede değişik renkleri yanyana kullanılsa, aralara da iri kayalar yerleştirilse ne kadar çekici olur.