View Single Post
Eski 18-04-2007, 23:40   #135
hfz
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-02-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nahirep Mesajı Göster
....Fakat beyaz tülü bir bit hepsine ulaştı bütün mücadeleme rağmen şimde 6 saksı kaldı onlarada kışın çocuklar gibi baktım ama gidiciler.Hastalıklarla ilgili ZENFREE 'nin bildirdiği siteye girdim onlardan sabunlu suyu bende yapmıştım ama olmadı kaçıyor yine geliyor.Çok üzüldüm......Böcekten önce de mantar hastalığı vardı. Onunlada savaştım.Bunca zahmetten sonra yinede vazgeçemiyorum.İnanın bu sitede sağlıklı menekşelerin fotoğraflarını görünce çıldırıyorum. Yeni aldıklarımın saksının etrafındaki kağıt korumayı çıkarmıyacağım,hiç olmazsa hastalıkları birbirine bulaşmaz diye düşünüyorum.Bu konuda benim kadar sabırlı bir şekilde mücadele veren varmıdır acaba ?

Çok üzüldüm yazdıklarınızı okuyunca.. Benim menekşelerimde hiç hastalık ya da zararlı olmadı bu güne kadar.. Allah göstermesin.. Yazınızı okuyunca hemen gidip onları kontrol ettim.. Sevdim, konuştum..

Ama sitemizde pek çok zararlı ile ilgili çok ayrıntılı bilgiler ve çözümler var.. O da yetmezse 'Bir bilene soralım' bölümümüz var.. Eminim ki sorununuza burada çare bulacaksınız.. Kağıt korumayı çıkarmamanızın çözüm olacağını zannetmiyorum..

Bu arada yeni menekşelerim için yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim.. 120 ve 224 numaralı mesajlarımda resimlerini koyduğum menekşelerimin yapraklarının tam damar-dal kısımları beyaz.. 209 numaralı mesajımdaki menekşem ise bambaşka birşey..

Düzenleyen hfz : 19-04-2007 saat 00:27
hfz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön