View Single Post
Eski 14-05-2012, 01:26   #3258
Revnak
Ağaç Dostu

Revnak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Sayın Memet,

Siteyi keşfetme hikayemi ilk mesajımda tanışma kısmına yazmıştım ancak aktif olarak foruma katılmam siz ve sizlerin Selluka macerasıyla oldu.

Bir şekilde bu başlığı keşfettim ve Sellukaya bayıldım.
Çevremdekilere sorunca Kasap o, Selluka Tanzim'i mi diyorsun, ne çiçeği gibi cevaplar aldım Merakla başladım araştırmaya. Yazdıklarınız, paylaştıklarınız o kadar ilgimi çekti ki sabaha kadar oturarak 2 günde 2006 yılından bugüne kadar yaşadıklarınızı okudum.

Önce bir heves gidilip alınan tohumlar, neden sonra tohumun Lablab tohumu olduğunun fark edilmesi, sonra sonra arkadaşın bahçesinde bulunan doğru tohum, onun kuruması, dağıtımı, nasıl teşekkür edileceği, bitkide meydana gelen hastalıklar, sizlerin, yakınlarınızın başından geçen sağlık sorunları, çiçeklenmeler, ilk çiçek yarışmaları, onların tohumları... Bütün bu hikaye arasında birisinin de çocuğu evlenmişti yanılmıyorsam..

Ben Selluka'yı araştırayım nerden tohum bulurum, nasıl edinirim bu bitkiyi derken öyle güzel bir maceranın içinde buldum ki kendimi o 2 gün zaman nasıl geçti anlamadım. Bir ara yazdıklarınızı özetlemeyi bile düşündüm ancak e-dergide bu macera zaten paylaşılmıştı. Şimdi bile 1. sayfadan okumaya başlasam tekrar tekrar soluksuz okurum yaşadıklarınızı. Her şey o kadar iyi duygularla yaşanmış ve samimiyetle aktarılmış ki.. Bayıldım bayıldım, ne yazsam , ne desem az..

Bugünlerde yapılan tohum dağıtımıyla sizlerin en başından beri bu çiçeği yayma çabanıza ucundan da olsa katkıda bulunabildiğim için mutluyum

Ben bunları neden mi yazdım, aslında bilmiyorum. Dedim ya yazasım vardı diye özetleyemedim burda yazayım dedim sanrım

Şaka bir yana okuduğumdan beri bunları sizlerle paylaşmak, bu değerli çabanızdan dolayı hepinizi takdir ve tebrik ettiğimi söylemek istiyordum.

Bu güzel çiçeği bilmeyenlere öğrettiğiniz, bilenlere yeniden hatırlattığınız hatta kazandırdığınız için Mine Pakkaner başta olmak üzere 2006 yılından bu yana emeği geçen herkese teşekkürler.

Saygılar!

Revnak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön