View Single Post
Eski 13-05-2012, 20:46   #134
Mete Tiren
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-09-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sevgili Mete, bahçe başlığını atlamışım, o kadar çok bahçe var ki listemde, aktif konulara bakmaya zaman kalmıyor çoğunlukla.

Önce, azmin ve çalışkanlığın için seni kutluyorum, duygu yüklü mesajlarını okudum, düşünmeyi bilen beyinleri severim.

Kompost maceranı gülerek okudum, yine de büyük cesaret, ben hiç denemedim, inşaallah bu sefer tam tutturursun.

Pek çok sarmaşık çimlendirmişsin, fotoğraflarını merakla bekliyorum.
Bir de, adresini yazarsan(bende vardı ama bulamadım)sana 3 yaş 5 aylık bir plumeria göndermek istiyorum.

Mersin'de sürekli kalamıyorum, bu yüzden bitkilerimi başkalarına emanet ediyorum, her seferinde de büyük kayıplar oluyor.
İzmir'de çok daha mutlu olacağından eminim.
Şu anda 4-5 yaprak vermiş durumda, 3 yaşından sonra açar diye biliyorum, çiçeklerini sen görürsün inşaallah.

Sana çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.
Sevgiler.
Sn Adalet hocam bahçe bölümüne daha yeni terfi ettim mi desem ne desem bilemedim Sn malina başlığıma ( sanırım ) şöyle bir bakayım sorun var mı derken yaptığım sehpaları görmüş farkllı bir başlık açmış oraya taşımış sayesinde başlık renklendi ardından balkon olarak açtığım başlığın adını değiştirerek ( metetrn olan adımı telafuzdan dolayı Mete Tiren diye değiştirdik ) bahçeye taşımış hoşuma da gitti balkon o kadar büyük görünüyormuş ki bahçeye terfi etmişim dedim ondan dolayı bahçemi yeni görmeniz çok normal hocam daha yeniyim burada

Kompost macerama bende dönüp dönüp gülüyorum zaten ağlasam da kompost gitti yerine bir kaç kürek malzeme kaldı

Sarmaşıkları çok seviyorum ipomea ailesinden oluşan bir koleksiyon ardından bahçe satın alabilirsek tüm sarılıcıları yetiştirmeyi düşünüyorum sabırsızlığıma cevap veren hayatın zorluklarında ki güzellikler gibi kıvrım kıvrım şekil almaları beni bitiriyor. Artık herkese '' Bana umut bağlamayın ben toprağa söz verdim '' diyorum kimileri anlıyor demek istediğimi kimileri çarpıtıyorlar ama ben anladım ki toprak olmadan ben yokum dünya yok o zaman ben ondan ibaretim o benden o halde o parçamdan kopmamalıyım...

Plumeria için ne kadar sevindim anlatamam ama korktum da bir anda ya sizin onca emek vererek yıllardır gözünün içine baktığınız bitkiyi zayi edersem diye tüylerim diken diken oldu ama bir şekilde öğrenip o bitkiyi yaşatacağıma inanıyorum bu yükün altına giriyorum Tekrar teşekkürler hocam

Daha öğreneceğim çok şey var sizin gibi üstadlar bahçeyi gezdikçe mete şurada şu yanlış var derlerse daha az zayiatla öğrenciliğimi atlatırım sanırım başlığa değer verip baştan sona okuduğunuz için teşekkürler Saygılar

Mete Tiren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön