View Single Post
Eski 12-05-2012, 23:34   #11
Hobidünyam
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-05-2012
Geçen günlerin özeti
Acemilik işte benim domates ve salatalık mefta olay şöyle oldu. Kökler ışık almasın diye kutuları aluminyum folyo ile kapladım. kapak kısmına koyduğum folyoyu yapıştırmadığımdan gece esen rüzar folyoyu kaldırmış domates ve salatalığıda alarak uçup gitmişler ) neyse sağlık olsun.zaten birazda çimlendirme falan derken geç kalmıştım büyümeleri baya zaman alırdı. Şimdi hazır fide aldım.topraklarıyla beraber yerleştirdim. kökler biraz büyüyünce perlite almayı düşünüyorum. çilekler iyi durumdalar. bayağı toparlandılar.yeni yapraklar açıyorlar.Hallerinden memnun görünüyorlar. Ph'ı 6,5 seviyesine ayarlıyorum 2 günde 7 seviyesine çıkıyor. ms değeri şuan pek değişmiyor. Bitkiler küçük olduğundan fazla tüketimleri yok sanırım.

Forumda hazır yapılmış gübre satılsın, yok uğraşın kendiniz yapın gibi tartışmalar bence gereksiz.Şöyleki birçok kişi varki kimya dersi görmemiş, görse bile aradan uzun yıllar geçmiş bu bilgiler unutulmuş. Gübre yapacağım diye saatlerce işi gücü bırakıp formüllerle cebelleşmek herkesin yapabileceği bir şey değil.Bu nedenle hazıra konmayın gibi bir yaklaşım bence uygun bir yaklaşım değil.
Kudret beyede saygı duyuyorum.Foruma olan katkıları tartışılmaz. Elinden geldiğincede insanlara yardımcı oluyor.Ancak biraz fazla formülize edilmiş geldi bana konuları.Onlarca sayfa okudum hiçbir yerde şu kimyasaldan şu kadar gram bundan bu kadar gram alın karıştırın gibi bir yazıya rastlayamadım.Bu nedenle yeni birisi için fazlaca karmaşık geliyor yazılar.

Hobidünyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön