View Single Post
Eski 18-04-2007, 18:45   #133
nahirep
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-03-2007
Merhaba menekşeseverler.yazılarınızı her akşam okuyorum.Ben bir menekşe delisiyim.Geçen sene bu günlerde menekşelerimin fazla köklerini ayırdığım zaman tam 32 saksı menekşem oldu , bütün rekleri vardı.Fakat beyaz tülü bir bit hepsine ulaştı bütün mücadeleme rağmen şimdi 6 saksı kaldı onlarada kışın çocuklar gibi baktım ama gidiciler.Hastalıklarla ilgili ZENFREE 'nin bildirdiği siteye girdim onlardan sabunlu suyu bende yapmıştım ama olmadı kaçıyor yine geliyor.Çok üzüldüm. Dedimya delisiyim diye.Mart ayında yine l5 saksı menekşe aldım.Menekşede iki renk hastasıyım.Nasıl yapıldığını HELİN- ÇINAR internet sitesinde sordum.Labaratuvarlarda yapılıyormuş. İki renkli bulunca kaçırmıyorum.Böcekten önce de mantar hastalığı vardı. Onunlada savaştım.Bunca zahmetten sonra yinede vazgeçemiyorum.İnanın bu sitede sağlıklı menekşelerin fotoğraflarını görünce çıldırıyorum. Yeni aldıklarımın saksının etrafındaki kağıt korumayı çıkarmıyacağım,hiç olmazsa hastalıkları birbirine bulaşmaz diye düşünüyorum.Bu konuda benim kadar sabırlı bir şekilde mücadele veren varmıdır acaba ?

Düzenleyen nahirep : 19-04-2007 saat 00:29
nahirep Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön