View Single Post
Eski 12-05-2012, 17:46   #718
bahtiyar02
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
2012 de bahçem

Merhaba Dostlar;
Bu yıl kış çok sert geçti. Buna rağmen ilk bahar gayet güzel geçiyor. Birçok ağacım tekrar çimlenmesi beni çok sevindirdi. Bu yıl Şanlıurfa Siverek ilçesinde çalışıyorum.Burda çarşıyı gezip yerli tohumlar araştırdım.Özellikle deşti türler.Karacadağ bölgesine ait uzun deşti karpuz tohumunu tesadüfen temin edebildim. Genel mahiyette Siverek'te yerli tohumlardan çok paket tohumlar kullanılarak sebzeler yetiştiriliyormuş. Çarşıda viyollerde yetiştirilen Mersin ilinden gelen biber,domates ve patlıcan fidanları gördüm.Bir ay önce her birinden 10'ar adet aldım. Benim fidanlarım yetişmedi. Bu yıl sebze fidanları Sevgili ablam ve Kayınpederim temin etti.Sevgili annem,Ablam ve eşim sağolsun fidanları diktiler.Yaklaşık 500 metre kare bir alana sebzeler diktik.Bu yıl tarlanın bağın bulunduğu kısma yakın yerini kullandık. Damlama sulama yöntemini kullandık. Sevgili annem fidanların halen az olduğundan şikayetçiBenim kime çektiğim belli İşim gereği gurbette çalışmaya devam ediyorum. Hafta sonları 2 günüm tarlada geçiyor.

Eklenen Resimler

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön