Merhaba Volkan aynı tarafta olduğumuza sevindim

bakınız forumda diğer orkide/salep başlıkları altındaki yazılar

)
Son sözünüz İsmet İnönü ye atfedilir.
ben size daha eski ve benzeri bir söz yazayım..Haksızlığa uğramayanlar da,uğrayanlar kadar öfke duydukları zaman, haksızlık ortadan kalkar. (Bakınız:google "solon" )
Efendim konu başlığından bu yöne doğru kaydı ama forum yöneticileri belki başka bir başlığa da taşıyabilirler.
Benim tanışdığım bilimadamları ilgisizdi o zaman

) sen son derece ilgili olan bilimadamlarımızla tanışdığın için şanslısın emin ol.. bunda okuduğun bölümün de etkisi var. Bizim gibi "amatörleri" pek ilgilenilmeye değer bulmuyorlar belkide..
Konuyu nerden nerelere getirdin Nartsawa demezsen şöyle diyeyim hukuk okuyup orkidelerle ilgili sorunu çözmeye çalışmak Türkiye'de çözmeye çalıştığımız bu sorundan daha büyük bir sorun

Son durumda benim de vardığım kanaatle fiili olarak gerçekten Jandarma ve Milli parklar şuan için (bu sene için) tek umut. Kimse koruma yönünde olumlu ve yaygın bir sonuç elde edemediği için çok takdir etmesem de bu sonuca da şükür.
Konu hakkında bilgi, ilgi sahiplerinin de affına sığınarak, size ve konuya ilgi duyacak herkese yokedilen anadolu orkidelerinin dünyasına hoşgeldiniz demek istiyorum. Yıllarca bu konu hakkında elimden geleni yaptım. Bana kimse "hoşgeldin" dememişti

)
Benim yıllarca bu konuda yaşadıklarım hep olumsuz ve hep sonuca ulaşmayan çabalar olarak kaldı. Bu sebeple biraz "öfkeli" yim.

Benim tüm çabalarıma rağmen yapabildiğim sadece kendi aileme ait arazideki orkideleri koruyabilmekle sınırlı kaldı. Bunun dışında malesef Bandırma dan Sivas a gidip orkideleri söktüler mi diye kontrol edebilme şansım yok.

)
SON SÖZ: Bu forumu okuyan tüm insanlardan rica.. lütfen lütfen lütfen.. etrafınızda koruma altındaki türlerin söküldüğünü yokedildiğini sadece bitkiler için de değil türkiye nin hayvanları için de söz konusu olan bu ve benzeri, türleri yokedici durumları görür, duyarsanız.. hatta hissederseniz

LÜTFEN :
*** JANDARMA 156'ya HABER VERİN..
Karşınıza çıkacak askere çevre koruma timleri konusunu anlatmak zorunda kalabilirsiniz

ama siz durumu güzel bir şekilde anlatırsanız emin olun ciddiyetle yardımcı olmaya çalışacaklar tecrübe ile sabit

)
umarım liste doğrudur..
jandarma 156 ( bu üye sanal ismi değildir.)

,
praecox, volkan, nartsawa,
1..
2..
3..
...
...
saygılarımla..