View Single Post
Eski 11-05-2012, 22:56   #125
Mete Tiren
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-09-2010
Hayat ...

Her şeye yeni birer başlangıç dedik her olumsuzluğun ardından. Halbuki anlamadık anlayamadık değişmesi gereken kullandığımız şartlar değil bizdik. Göremedik soğukta el oğuşturan çocukların başarılarını. Hep filancanın yatı bir başkasının katı yordu dilimizi. Dönüp bakmadık ardımıza neredeydik nereye geldik ne haldeyiz ve ne olacağız ? Korktuk belkide bu soruların ağırlığından vicdani hesaplaşmalardan.

Gözlerimiz yaşardı her yerdeki ekmeği kemiren insanları gördükçe... Ama unutmak istedik her kötü olay gibi onları da değiştirmek değil. Ben her uçuk kaçık (çoğu insanlara göre) bir fikirle geldiğimde Mete boş versene diyen sözcükleri çıkmadan kelimelerin nereye varacağını biliyordum. Bende şimdi size sesleniyorum boş versenize tüm ön yargılarınızı hayata yeni bir merhabayı kendi üzerinizden bir kıvılcımla başlatsanızya...

Yarınlara erteledik zor olan şeyleri unuttuk her güzel işleri de başaranların 24 saati olduğunu açıkça kurda kuşa kaptırmıştık geleceğimizi. Sadece kendimizin geleceğini değil yetim çocuğun, aç kedinin umudunu da biz yıkmıştık aman sendeceliğimizle.

Yazıyı okurken Mete bu saatte ne saçmalıyorsun diyenler de olacak gözleri dolup bir yerlere dalanlar da bırakın vakit kaybetmeyi sevdiğinize gidin söyleyin son sözleriniz bunlar olabilir. Aç kedinin yemeğini yarına atmayın aç geçireceği son gece olabilir... Oğlunuza, eşinize, annenize, ya da sizin için değerli her kim ise ya da geride size ne bırakmış ise sımsıkı sarılın ve koşun hayat size bir daha fırsat vermeyecek. Keşkeleriniz boşa geçirdiğiniz zamanınızı size geri kazandırmayacak bir özür dilemek bu kadar zor değil yarım saat uykunuzdan vaz geçerek evladınızla, annenizle geçireceğiniz vakit bu kadar zor değil saçma sapan tv programlarına ayırdığımız vakti mutlu olmak için sarf etmiyorsak ha toprağın altında ha üstünde bizim biz olmamızın ne önemi var ki ?

Dünyayı kurtaramayız ama dünyamızı kurtarabiliriz. Bakış açımız değişmeli önce bu günün bulutu bize kasvet değil getireceği çiçeklerden ötürü neşe vermeli hüzün değil. Bayat ekmeğin tadına bir daha bakmalıyız bulamayanlar için, düştüğümüzde bizde gülmeliyiz daha hızlı kalkabilmek için, nefes aldığımızda şükretmeliyiz nice alamayanlar olduğu için, sıhhatimize iyi bakmalıyız nice kaybedenlerden olmamak için.

Yaşadığım bu varoş semti, ailemi, arkadaşlarımı, imkanlarımı seviyorum bir daha dünyaya gelsen ile başlayan sorulara sadece gülüyorum bir daha bir şans daha yok!!!

Ya hayatımızın bizim kontrol edebildiğimiz kısmına en güzel çiçekleri eker onları sunarız ya da diğer kontrol edemediğimiz hastalık ölüm gibi çaresiz kısmına kendimizi kaptırır diğerleri gibi ''birisi'' olur gideriz.

Hayatta yanlızca ''birisi''nden ibaret olmamanız dileğimle İyi akşamlar...

Mete Tiren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön