Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Garuda
Sayin B.unver saat su an itibari ile 02:53
Ben orkidelerinizin fotograflardaki gorunumleri uzerinden kisisel gorusumu dile getirdim, Turkiye sartlarinda sahip oldugunuz ve fotografladiginiz orkidelerin bircoguna kiyasla daha iyi durumda oldugu kabul edilebilir ya da aksi bir baskasi tarafindan tartisilabilir..
Nasil ki sayin tarumok kendi cicekleri ile sizinkileri bir kiyaslama yaparak saglikli oldugunu yazmistir Takdir edersiniz ki bende yasadigim yer itibari ile fotograflarinizdaki orkideleri kiyasladim, sahsinizda orkidelerinize gosterdiginiz cabanizi kucumsedigimi lutfen dusunmeyiniz ! bu benim haddim degil..
Ifade ettiginiz gibi orkidelerin iklim ( nem ve sicaklik ) ihtiyaci vardir, birincil ihtiyaci bana gore bunlar olan bir bitkinin daha sonraki sirada gelebilecek ihtiyaclarini oncelikli olarak uygulama tekniklerini ben kisisel olarak algilayamiyorum,.
Bana Tayland dan sundugunuz fotograflara ilaveten kokleri acikta yetisen binlerce fotograf sunabileceginizi de biliyorum
Benim anlamaya calistigim ve sorguladigim mesele kisaca; onumuzde milyonlarca kokleri disarda yasayan orkide ornekleri varken,orkidelerin neden saksi harclarina hapis edildigidir !
Saygilar
|
O zaman fikir özgürlüğü bakımından söylemeniz beni rahatsız etmez ancak sağlıklı değildir derken hastalık vardır anlamalarına karşı ben de "yoktur" demeliyim.Bu da benim net fikrim.
Neyse uzatmadan akvaryumla ilgilendiğinizi de profilinizden gördüm.Akvaryumla uğraşan herkese saygım vardır.Tayland'da balık ithalatcımız bir abmiz vardır "Kayhan Soner".Tanıyorsanız selamlarımı ve sevgilerimi iletin lütfen.Kendisi bizlere ordayken çok yardımcı olmuştur.Burdaki çok yakın balık ithalatçısı dostumu da yakinen tanır Tamer Ballıcalı.
Saygı ve sevgilerimle;