Evet bu kursun da tamamlanmasına 2 hafta kaldı. Daha önce de söylediğim gibi sarıefe kardeşimin yorum ve bilgilerinden farklı konuları yazacağım.
Bitime yakın ve iyi havalardan istifade ile her dönemde yaptıkları sera ve arberatumlara ek olarak bu yıl arzu eden 10 kişiyi Konya ya götürdüler. Ben katılmadım. Oradaki İstanbul a ve diğer belediyelere sadece lale üretip satan firmanın tesislerine gittiler.
Her dönem yapılan Yalova gezisinde ise bir tesis sahibinin söylediklerini paylaşmak istiyorum. Yalova bölgesinden 2011 yılında 8 milyon euro ithalat 7 milyon dolar ihracat yapıldığını ve bu açığın önümüzdeki iki sene içinde kapanacak bir ivme ile devam ettiğini, alt yapı, bilimsel çalışma ve ihtisaslaşma ile dışsatımın hızla artacağını söyledi.
Onun serasından ve Karaca Arberatumundan birkaç fotoğraf ile bu dönemin paylaşımını bitiriyorum.
Japon mabet ağacının altında fotoğrafını gördüğünüz rehber, bu arberatumda dünyada sadece 12 adet kalmış bir ağacın bulunduğunu tüm dünyadaki arberatumlarda çok uğraşılmasına rağmen tohumdan, çelikden veya başka bir yolla çoğaltılamadığını bu 12 adetden sonra neslinin tükeneceğini söyleyince gerçekten hepimiz üzüldük. Nesli kuruyan bir canlı daha
Herşey gönlünüzce olsun.