View Single Post
Eski 11-05-2012, 18:06   #379
Garuda
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarumok Mesajı Göster
Bora Bey,
çok teşekkür ederim.Bu resimleri ve anlatımlarınızı bir çok orkideseverin okuyup bilgilendiğini düşünüyorum.Maşallah çok sağlıklılar.Ortamı sevmişler ve çok ta mutlu görünüyorlar.Kışa güzel çiçek açacaklarına eminim

saygılarımla.
Sayin tarumok ve B.unver lutfen yanlis anlamayiniz..

Sayin tarumok fotograftaki orkidelerin saglikli gorundugune dair kanaati sanirim kendi bitkileri ile kiyaslayinca ortaya cikan bir kanaattir oysa fotograftaki orkideler maalesef saglikli gorunmuyor.
Normal sartlarda orkide harici bitkiler koklerini olabildigince topraga ( saksi harcina ) gomer ve guclu olmaya gayret ederler, oysa fotograftaki orkidelerin bazilari koklerini saksi disinda buyutmeye caba sarfediyor ! hatta saksidan kacmaya calisiyor ! yaniliyormuyum ?
Yenilenen saksi harclari, gubre takviyeleri, ilaclar, kimyasallar vs ile sahip oldugumuz orkidelerin sadece omrunu gecici olarak uzatabiliriz, benim kanaatim budur !
Oysa yasadigim ulke Tayland da orkideler sadece su ve gunes ( nadiren besin takviyesi ) ile yillarca saglikli olarak yasamlarini surduruyor, eger orasi Tayland, Turkiye de o iklimi yaratamiyoruz diyecek isek neden iklim harici butun herseyi deneyerek ve uygulayarak orkidelere can cekistiriyoruz ?

Ozgur kokler, saglikli orkideler dilerim...

Saygilar

Garuda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön