View Single Post
Eski 11-05-2012, 15:31   #8
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Herkese iyi gunler, Malina, ben de Sagol, Sakaki ve Emre'nin dusuncelerine katiliyorum.

Minyatur bahcecilik de beceri, hayal gucu, ve deneyim isteyen bir ugras olmasina ragmen bonsai ile, ayni bir ugras olmadigina inaniyorum. O yuzden "ACCENT PLANTS" konusunun bonsai basligi altinda ozel bir yerinin olmasi gerektigini dusunuyorum..

Accent plants'lara bonsaide, kompozisyonu tamamlayan, butunlestiren bitkiler gozu ile bakiliyor. Bonsai ile birlikte sergilendiginde, uyum ve denge yani sira, gunun mevsimini de vurgular.

Accent bitkileri, sonbahar yaprak rennkleri, diger yaprak renkleri, cicek, meyve ve tohumlari ile one cikan, kucuk bitkiler, cayirlar, otlar olabilir.
Kucuk bonsai saksilarina ekilebilen accent bitkileri, bir parca kiremit, ilginc bir tas ya da bir tahta parcasi uzerine bile ekilip(dikilip) sergilenebilir.

Accent biitkileri bonsai ile birlikte sergilenirken, bonsai ile ayni yaprak, cicek ve meyve renginde bitkiler olmamasina dikkat edilir. Meyveli ve cicekli bonsailer, ciceksiz ve yalin accent bitkileri ile, Yapragini doken meyvesiz bonsailer de cicekli ve meyveli accent bitkileri ile birlikte sergilenir.

Accent bitkileri, dogada agaclar altinda ya da agaclar cevresinde yetisen kucuk boy bitkileri cagristirmali. Zaten accent plants'in Japonca karsiligi olan "SHITAKUSA" SHITA= asagida ve ya altinda, KUSA= Cayir, ot anlamindadir. Turkce bir karsilik araycaksak, kelimenin orijinali japonca kelimeden de yararlananip turkcede uygun bir karsilik bulabiliriz kanisindayim. Ornegin agacalti bitkileri ve ya daha guzel bir karsilik.

Sanirim bu tartismaya diger bonsaici arkadaslarin da katilmasi uygun olacak, herkesin dusuncelerini almakta fayda var.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön