Selamlar arkadaslar, kurtbagri icin oneride bulunan arkadaslara tesekurler.
Vekiori'nin ruzgar yatigi tarzi, hos bir tarz olurdu. Ama ben ruzgar yatigi tarzi yapmis olsam, dallari saga dogru deyil de sola dogru egerdim, yani govdenin ters yonune. Dogada bu tarzda agaclar gormek mumkun ve cok guzel gorunuslari olur.
Cuce narin onerisi olan, egri tarz da seceneklerden birydi.
Salvia'nin onerdigi olu govde tarzi ile, hemen goz alacak, bir agac ortaya cikardi.Yalniz boyle bir tarz icin govdenin daha da kalinlasmasini beklemem gerekirdi.
Vyssera'nin ve Cuce Narin onerdigi, selale tarzi olabilirdi. Soldaki ince olan dal asagiya bukulebilirdi ve ya sert bir budamadan sonra, yeni cikacak surgunleri kullanip selale, ve ya sarkik tarz yapilabilirdi.
Kim bilir daha kac arkadas, bizim dusunduklarimizden deyisik tarzlar dusunmus, ya yazmiya cekinmis ya da baska nedenlerden yazamamistir. Olsun bir dahaki sefere daha fazla katilim olur. Ben inaniyorum ki yaptigimiz bu kucuk dusunce alis verisi, fidanlarinda tarz sececek olan arkadaslara, fidanlarina cesitli acilardan bakip, fidanlari uzerinde bircok tarz gormelerine neden olacaktir.
Bonsaide bir agacin saglikli yasayabilmesi icin, en buyuk etken kokler ise, bonsai saksisinda da agaci, guclu, heybetli gosteren govdedir. agacinizin iyi bir govdesi varsa, dal dizimini daha sonra istediginiz gibi gelistirebilirsiniz.
6-7 yaslarinda olan bu kurtbagrinin, saga giden govdeyi kirip, kurumus dal gorunumu vermiye, sol taraftaki govde uzerindeki istemedigim dalciklari budadiktan sonra, diger dalciklari da telleyip kivrimli dik tarz yapmiya calistim. Ilk dal sola, ikinci dal geriye, ucuncu dal saga, dorduncu dal one dogru ve yeni cikacak surgunleri de degerlendirecegim. Istemedigim yeni cikan surgunleri ise buyumeden cimcik alimla budayip dallarin gelismesini sagliyacagim.
2 yil sonra, cizimdeki gibi bir agac olacagini dusunuyorum. Daha ilerki yillarda ise dallar uzerinde bircok dalcik olusturup iyi bir bonsai olamasi icin calisacagim.
Agacin boyu 20cm kadar, saksi ise 10x8cm.
Bonsai tarz seciminde herkese cesitlilikler dilerim.
Kurtbagri denemesi2 001.jpg
Kokler ve dallar budanip, dallar tellendikten sonra.
Kurtbagri denemesi2 005.jpg
Kurtbagri bonsai saksisinda.
Kurtbagri denemesi2 006.jpg
!-2 yil sonra bu asamaya gelecegini dusundugum kurtbagri.