Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 10-05-2012, 21:53   #2282
fzthalil
Ağaç Dostu
 
fzthalil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-12-2011
Şehir: Samsun
Mesajlar: 303
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi B.Unver Mesajı Göster
Halil Bey fiyatını düşündüm derken bir seri orkide aldıktan sonra listem dışı olan bir bitki için düşündüm demek istedim.

Aslında burda bir Phal. e 18-22 TL vermeye alışmış biri olarak orda bu türe 200 HKD (bizim paramızla 40 TL) vermek düşündürdü o kadar.Yani aslında bir anlık terettüd ya da iç güdüsel olarak pazarlık yapma şansımı arttırmak için reflex diyelim

"Phaleonopsis violacea "nın doğal olarak Malay Yarımadasından Endonezya nın Sumatra adasına kadar bir alanda yağmur ormanlarında ağaçların dallarında epiphyte olarak bulunmakta.

Yani aslında bu bölgelere ve iklimine yakın bir yerden aldığınız orkide çok da yüksek fiyatlı olmamalı.(Çok özel türler hariç.Onları da sizlerle bir örnekle paylaştım ama bir seri var orda)

Ancak Hong Kong da orkide ithalatı ve ihracatı çok sıkı tutuluyor.Doğal ve/veya kültüre alınmış türler mutlaka Cites kontrolunda.Ben hayatımda ilk kez bir havaalanında büyük billboard larda ".................. ve Orkide türlerinin giriş ve çıkışları kesin Cites iznine bağlıdır ve koruma altındadır.Cezası 5,000 HKD" uyarıları gördüm. Zannediyorum bundan dolayı fiyatlar etkileniyor.Satan kişi Cites i vermek zorunda.

Diğer sorunuz olan çiçekler küçük mü sorusuna ise 5-6 cm lik bir çiçek ilk açan çiçek.
Daha bugün bir arkadaşıma bir yapımarketten 2 adet phal aldık ve 45 tl verdik. öyle güzel hem de kokulu bir phal'e 40 tl hayli hayli verilir anlıyorum halinizi, zira sizinki gibi olmasa da benimde önümde evlilik durumum var fazla para veremediğim için ben de düşünüyorum ya da tereddüt hollanda da durum aynı, büyük şirketler sertifika parası alıyor üstelik 1 adet orkide dahi alsanız da, 35€... sanki daha küçükler gibi gözüktü resimlerde de ondan sormuştum Bora Bey..

fzthalil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön