View Single Post
Eski 10-05-2012, 20:26   #372
B.Unver
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarumok Mesajı Göster
Bora Bey,
sizin cattleyaların son halini resimleyip buraya koymanız mümkün mü?Ayrıca şu an bakımları ve sulamalarını nasıl yaptığınızdan bahsederseniz memnun olurum.Cattleyaların dinlenmeye nasıl alındığından da bahsederseniz sevinirim.Gübrelemeyi bırakmak ve sulamayı azaltmak dinlenmeye almak mıdır?
Ziya beyden aldığım catt ler 20-25 günlük dinlenme süresinden sonra tekrar sürgünleri yürümeye başladı.Çiçeklenmeden sonra gübre vermedim ama 15 günde bir dökme sulama yaptım.Köklerin nemli kalması ile ıslak kalması arasında büyük fark vardır.Catt kökleri ıslak kalmayacak ama nemli kalacaklar.Nemli kalmazsa onlara kaktüs muamelesi, ıslak kalırsa sucul bitki muamelesi yapmış olursunuz.

Şu anda yurt dışına gitmeden önce daldırma sulama ve gübrelem yaptım yaklaşık 20 gün oldu tekrar bu pazar yine gübreleme ve daldıma sulama yapacağım.Bu sıcaklık 25 C aşmadığı sürece böyle.Çok sıcaklarda fıs fıslama yapıyorum sabahları.

Salonum Kuzey doğu cephedir sabah 7 den 8 e kadar sonra da 11 den 12:30 kadar güneş alır.Gölgeleme şu ana kadar yapmadım.

İçerde nem için soğuk buhar makinam var.Şu anda nem oranım %62.

Geceleri mutlaka soğutma yapıyorum(pencere açarak)Pencere bazı geceler bu hafta sabaha kadar açık kaldı.Şu anda çok rüzgar olduğu için ve gece sıcaklığı düştüğü için 2-3 saaten sonra pencereyi kapatıyorum.Daha sıcaklarda değişecek.

Fotoğrafları istemişsiniz:

Eklenen Resimler

B.Unver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön