Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel
Açmış olarak bulduğum tek bodur elmayı aldım ve bahçeye yerleştirdim.
Ayrıca Gülleci bulamacının bileşenlerini de aldım, yarın hazırlayacağım.
Benim 3 fidana litrelerce hazırlamama gerek yok sanırım,
1,5 saat çok uzun bir süre, bir taşım kaynatsam olmaz mı?
Çok korkunç kokular çıkıyormuş diye bahsedilyor...
Hadi hayırlısı 
|
Merhaba sn Jezebel. Bende RedLove Sirena ve Era var. Bu sene aldım ve çiçek açtılar, ne yazıkı dolu yağdı ve yaprakları ve çiçekler büyük kısmı zarar gördü. ve bu arada sanki arılarda bi sorun var.. bir tane arı görmedim bu sene.. o nedenle bana bu sene meyve vermez bence. Kısmet böylemiş.
neyse bu arada bu güzel bir elma fakat verimli bir kök stokuna sahip diğil. M27 stok var bence bunda, ve süs gibi bi adamın boyundan uzun olmuyorlar. Edebilirsen daha büyük bir stok bul ve bu Erayı ona aşıla.. öylece tek ağaçta senede 50kilo ya kadar bu kırmızı elmadan yetiştirebilirsiniz.
bu M27 en zayıf noktası çok az verimli ve kökleri çok hassas olması.. yani bi lodos gelse ağaç telef olur benden demesi.
ben seneye MM106 kök stokunu almaya düşünüyorum. ve bunları aşılamak için deneyeceğim.
inglizceden çevirili bu siteye bi göz at derim
Google Translate
bu elma hem görüntü olarak güzel hemde çok tatlı bir elma. doğada zaten bu elmalar mevcut fakat tat olarak çok kötü.. bu tadı güzel elmalardan ve doğada bulunan kırmızı elmaları bir araya koymaktan bulundu.
kırmızı rengi yüksek dozda Anthocyanin adlı anti oksidan maddendir. Çok sağlıklı bişey.