View Single Post
Eski 10-05-2012, 15:26   #198
akçay
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-05-2010
devam seramızdaki hasarları telafi ettik ve çok güzel bir şekilde seramızı sağlamladık,güçlendirdik resimlerde görebilirsinizsera içinden 24 sera dışından 16 noktadan çelik halatlarla yere bağladık inşallah birşey olmaz bir daha.seramıza yaklaşık olarak 3000 adet domates 1800 adet kapya biber ektik,ayrıca domatesleride 4 çeşit olarak ektik maksat deneme yapmak.ne olduğunu görmek hangi cins daha güzel diye.günlük ortalama 4 ila 5 ton civarı besin sıvısı kullanıyoruz EC 2.5 PH 6.2,6.5 arası çok sıcak olursa sislemeyi çalıştırıyoruz hem ısıyı düşürüyor hem nemi yükseltiyor,arımızda geldi çiçekler yoğun bir şekilde açtılar.sabırla bekliyoruz hayırlısı. maliyete gelince biliyorumki bir çok arkadaş bunu bekliyor detay vermek isterdim ama pek zamanım yok onun için biraz kısa ve öz olarak söylemek istiyorum.yapılacak pek çok şeyi yaptık elimizden geldiğince ve ne gerekiyorsa,****** tek eksiğimiz otomasyon kaldı oda ilerde inşallah.yaptım hesaba göre 2 dönüm seranın şu ana kadarki bize maliyeti 95,000 tl civarı.

akçay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön