View Single Post
Eski 17-04-2007, 21:47   #11
Mahmut Leventoğlu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Simuzer Mesajı Göster
Ülkemizde bir çok akarsu mevcut. Bu akarsulardan elektrik enerjisi elde etmek, hidroelektrik santralleri ile mümkündür.

Pek tabii, bu konu hakkında fazla bir bilgiye sahip değilim. Ancak, Sütçüler'de Ramazan Hoca olarak tanınan Ramazan Sarışahin ile birlikte Sütçüler Hidroelektrik Enerji santraline girdim, gezdim ve teknik anlamda az-çok bilgi sahibi oldum. Gördüğüm ve bende bıraktığı izlenimlere göre, öyle güçlü bir santral olmadığıdır. Eğer gittiğim yer orası ise... Gittiğim başka bir yer de olabilir.

Çevreye herhangi bir zararı var mıdır bilemem, ama duyduğum kadarıyla suyun yetersiz olmasından dolayı gerek santrale gerekse Sütçüler halkına sıkıntılı anlar yaşatıyormuş...

Ben, Sütçüler Hidroelektrik Enerji Santrali ile Yazılı Kanyon Tabiat Parkı arasında bir ilişki kuramadım... Yani anlayacağınız, bu konuda bilgi eksikliğim var. Bu konuda, ayrıntılı bir belge, fotoğraf, döküman varsa bizlerle (veya benle) paylaşırsanız çok memnun olurum. Kısacası, bilinçli bilinçlenmek istiyorum.

Hidroelektrik Santrallerinin, turizm, kültür ve tarihi yerlere zarar vermeden yapılması tercih edilmeli diye düşünüyorum.

Bu arada, babamın da Sütçüler Hisroelektrik Enerji Santrali'nde hisseleri var. Bi ara bir veya iki kez kâr payları dağıtılmıştı. Şimdi ne oldu bilmiyorum.

Zafer Sarışahin
Sevgili Simuzer (Zafer Sarışahin)
Merhaba sitemize hoşgeldiniz. Site kuralları gereği önce kendinizi tanıtmanız gerekir.(Gerçi ben tanıyorum)Üyeler için kullanım kılavuzu nu takip ederek bunu gerçekleştirebilirsiniz.

Sütçüler H.E.Santrali konusunda herhangi birşey konuşmayacağım.Bu konu yıllardır beni resmen baydı. Yazılı Kanyon Tabiat Parkı ,Orman işletmesi bünyesinde bulunan haritalarda sınırları mevcuttur.Yeşildere Orman İçi Dinlenme Yerinden(Suyun Gözesinden) başlar ve Çandır köyünde biter. Bu güne kadar savunduğum herşeyin ve ağzımdan çıkan her sözün arkasındayım.

Ben Sütçüler H.E.S in ortağı **** hissedarı değilim. Sadece rahmetli babamdan kalan (4 Hissedar) 250 bin liralık bir hisse senedinin varisiyim.

Ama şunu açıkça söylüyorum Sütçüler H.E.S kurulmaya başlandığı andan itibaren sadece Milli Parklar Kanunu nedeni ile Yazılı Kanyon Tabiat Parkı sınırları içinde kaldığı için karşı çıktım ve hala karşıyım.Bu konuda da kimse beni dinlemedi ama Tabiat Parkları da Milli Parklar kanununa tabidir.

Bütün bunlar geçmişte kaldı. Ne yazıkki o tesis herşeye rağmen kuruldu.Söyleyecek başka birşey yok.Sadece yazık diyorum.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön