View Single Post
Eski 08-05-2012, 13:12   #161
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-05-2010
Uzun zamandır istediğim türlerden birisini dayanamayıp aldım. Cuma okul dönüşü çarşıya uğradım. Bir çiçekçiye bakınacaktım. Öğretmen arkadaşım, kaynanasına anneler gününde hediye etmek için benden çiçek önerisi istemişti. Bitki manyaklığımı biliyor O çiçekçinin yakınında oturuyor bende bakınayım oraya dedim ama çok pahalıya satıyorlardı. Bir kutu kaktüs vardı ama. Miniklerden. Bunu dayanamayıp aldım. 5 TL.

Name:  PIC_0029.JPG
Views: 3320
Size:  55.6 KB

Daha sonra çarşıda dolaşa dolaşa epey yürüdüm ve sabah okula giderken otobüsle önünden geçtiğim, arka mahalledeki Migros' a kadar yürüyeyim dedim. O sabah geçerken yeni bitkiler geldiğini görmüştüm çünkü. Markete gelince büyük sürpriz oldu. Kocaman ve bol yumrulu-dallı kaktüsler gelmişti 12 TL ye. Ayrıca turuncu, beyaz, pembe renkli Paskalyalar ve kalanşolar vardı. Sarı şeritli sansevierialar, sardunya vs başka bitkiler. Paskalyalara dayanamadım özellikle. Hemen öğretmen arkadaşımı aradım ve paskalyaları önerdim. '' Sana güveniyorum hocam, al 2 renk '' dedi. Paskalyalar 6.90 TL idi. Pembe ve beyazdan aldım. Tabii rahat durur muyum, turuncudan ve diğer saksılardan da çelik aşırdım Biliyorum ki bu bitkilerin yarısı zaten markette heder olacak her zamanki gibi. Hem zaten 2 paskalya 1 de kaktüs aldım o kadarcık eşantiyon normal değil mi
Bir iki dalcık da arkadaşımın saksılardan aşırayım diyorum yedekleme babında

Name:  PIC_0014.JPG
Views: 2603
Size:  59.5 KB

Name:  PIC_0015.JPG
Views: 2594
Size:  57.4 KB

Name:  PIC_0016.JPG
Views: 2591
Size:  58.0 KB

Hırsızlık malları

Name:  PIC_0017.JPG
Views: 2663
Size:  58.5 KB

Kasada görevliyi de uyardım bu arada. Kaktüsler sulanmıştı ama sırılsıklamdı toprakları. Altta da su kalmıştı. Ne kadar umursarlar bilmem ama ben yine de üzerime düşeni yapayım dedim. Umarım bir an önce satılırlar da ziyan olmazlar.

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön