View Single Post
Eski 08-05-2012, 01:12   #128
Çamtepe
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BLaCKSouL1903 Mesajı Göster
Önceki sayfalarda hastalıkla (antraknoz) ilgili birtakım mücadele yollarından bahsedilmiş. Bunları yapmak için belli bir zaman var mı? Gönderdiğim resimlerden yaprakların ve meyvelerin büyüklüğüne bakarak bu satten sonra yapılacak ilaçlamayla meyveleri kurtarabilir miyiz?
Bu hafta sonu bahçeme gittim. Her 4-5 ağaçtan birinde antraknoz başlangıcı gördüm. Ben ilaçlamaya önceden başlamıştım, devam edeceğim.

Siz eğer bu saatten sonra pestisit bulaştırmak istemezseniz, sulama ve gübreleme programına hassasiyet göstererek devam ediniz. Bu şekilde antraknozdan dolayı yaprak kaybı yaşayan ağaçlarınızı dinç tutmuş olur ve bu yazı en az zararla atlatırsınız.

Kışa girerken hem dökülen yaprakları toplayıp yakın, hem de hem kışın hem de bahara doğru bordo bulamacı uygulaması yapın. Daha sonra aynı bakteriyel yanıklıkta olduğu gibii tomurcuklar açmak üzereyken, fare kulağı aşaması ve meyve tutumu aşamalarında olmak üzere ilaçlamalarınızı yaparsınız.

Bu sene için size en büyük zararı meyvelerde kayıp olabilir, ama önemli olan seneye yapacağınız mücadele..

Kolay gelsin..

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön