View Single Post
Eski 07-05-2012, 11:43   #1389
missmenas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Sevgili kedicik,
uzun zamandır Hoya lambii yi merak ettiğini biliyorum. Nihayet Kış uykusundan uyandı ve ilk yaprağını sürgünüyle birlikte büyüttü. Yaprak yapısı gerçektende çok güzel. 1 tane yedeğim vardı şimdi 1 çelik daha yaptım kaybetmeyi göze alamayacağım Hoyalarımdan birtanesidir.
Köklü olan yedekteki Hoya lambii yi kalıcı saksısına almak için biraz beklemem gerekecek. Almış olduğum çeliğin köklenme aşaması tamamlanınca kalıcı saksıda 2 kök olarak birleştireceğim. Ana saksıda gelişim güzel devam ettiği taktirde, 3. köklenen çeliğide aynı saksıya alacağım. Yavaş gelişen bir tür olduğu için 3 ayrı kökten çıkan sürgünler Saksıda Albenili bir görüntüsünün olacağını düşünüyorum. Saksıdaki kök oluşumları saksıyı dolduruncada hızlı çiçeğe geçeceğini düşünüyorum. Diğer denemelerimde bu sonuçla çiçek görebildim.

Hoya lambii bakım detayları.
Genel olarak direk gün ışığından hoşlanmayan bir tür.
Fazla sulanmaktan hiç hoşlanmıyor, aradabir su vermek için, toprağının nemini kaybetmesini beklemek gerekiyor.
+17*C nin altındaki sıcaklıklardan olumsuz etkilenen bir tür. Ortalama +20-30*C de en iyi hızlı gelişimi gösterebiliyor.
Benim Hoya lambii Güneydoğu cephesinde Pencere önünde süzülen güneş ışığını alıyor. Toprağıda kurudukça su veriyorum, arada bir sürekli nemli tutuyorum. Gübreleme olayında düzenli 20*10*20+iz elementler içeren gübreden ve 3 ayda bir tatlı kaşığı yarasa gübresi veriyorum.

Name:  DSCF6166.jpg
Views: 855
Size:  48.2 KB
Name:  DSCF6164.jpg
Views: 867
Size:  43.2 KB

Hoya pachyclada '' Red Corona''

Bakım detayları.
bol aydınlık ve güneşten hoşlanan bir tür.
Sulama konusundan biraz Hoya kerrii ye benziyor. Toprağı kurudukça az su verilmesi gerekiyor.
+10*C ila 25*C en iyi gelişimi gösterebiliyor.
Bendeki Güney cephede Pencere önünde tül perde arkasından yeterince gün ışığından faydalanabiliyor.
Saksısında 2 kök vardı birtanesi güzel gelişim gösterdi, çiçek sapı bile büyütüyor. Diğer köktende sürgünü kurumuştu şimdi toprak altından çift sürgün çıkartma aşamasında.
Yakın bir zamanda çiçeklerini görmeyi düşünüyorum.

Name:  DSCF6160.jpg
Views: 712
Size:  57.1 KB
Name:  DSCF6156.jpg
Views: 799
Size:  52.3 KB
Name:  DSCF6157.jpg
Views: 726
Size:  33.8 KB

Düzenleyen missmenas : 08-05-2012 saat 13:43 Neden: Resim ekledim.
missmenas Çevrimdışı   Başa Dön