View Single Post
Eski 06-05-2012, 17:48   #130
Hydroponic
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-05-2012
Merhaba Arkadaslar,
Forumunuzu uzun bir suredir izliyorum. cok faydali bilgiler paylasiyorsunuz. Cok harika,
Hydroponic sistemin en buyuk masraf kalemini isitma gideri tutuyor, buda yaklasik %90. Bu sistemi Japonya'da Toshiba yapti ama ekonomik olmadigi icin birakti. Eger isitma sistemini dogal kaynaktan kullaniyorsaniz sorunu cozdunuz demektir. Ticari olarak diger sistemlerden 10 adim daha ilerdesinizdir.
Turkiye'de yaptigim arastirmalarda sunu gordum, Evet Dizayn Grup uyguladi ve belli bir oranda basarili oldu ama maliyetlerini ( uretim anindaki) potansiyel ureticiye aciklamak gerekiyor ki bunu kimse soylemiyor.
Cok dusuk su kullanilarak uretim yapildigini soyluyorlar bu da dogru ama su devir dayim ederken devamli ilave taze su koymak zorundalar, cunku sudaki belli minarel eriyikler sebze tarafindan kullanildigindan diger tuzlu minerallerin orani su ucerisinde artiyor.

En Onemli konular; 1 isiyi devamli kontrol altinda tutmak, 2 suya yeterli derecede oksijen vermek, 3 besin eriyikleri. 4 suyun devir dayim hiz / zamanini iyi ayarlamak, 5 artan tuz oranini dengelemek. Ayrica burda belirtmedigim 2 adet onemli konu bu sistemin yuksek derecede verimli olmasi icin olmazsa olmazlarindan.

Eger yanilmiyorsam bu sistemin kurulumu icin Dizayn Grup 20 donum icin 2 milyon avro istiyorlar.
Ticari Hydroponic ortu alti tarim icin (Ozellikle tomates), bu sistemin patantine sahibiz, ayrica sistemden cikan suyun tuz oranini dengeleyen sistemin patantine sahibiz.
Bizimle Isbirligi yapacak muhendis ve potansiyel yatirimcilarla gorusmek isteriz. ve bu sistemi cok cok ekonomik fiyata yapmayi taahhut ediyoruz. burda fiyat vermek istemiyorum, Denizli Saraykoy bolgesi bu sistem icin idealdir.
Hydroponic sistem en yuksek kapasitede urun alinan topraksiz tarim seklidir.

Hydroponic Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön