Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul
Sayın Yaylacı, terasınızı biraz geç farkettim. Sayfaların hepsini gezdim, zengin bitki çeşitliliği ve güzel görüntüleri için tebrik ederim.
Gerberayı tohumdan mı yetiştirdiniz? Elimde gerbera tohumu var, fakat zor bir bitki olarak okuduğum için ekmeye cesaret edemedim. Vereceğiniz bilgiye göre ekip ekmemeye karar vereceğim.
Bol bitkili, güzel bir sezon diliyorum...
|
Teşekkür ederim sayın SDurul, Gerberayı satın almıştım fakat tohumdan henüz yetiştirmedim. Ama tohumdan yetiştirmek için çekinmeyin denemeye değer, yapacak olduğunuz tek şey tohum ekim tekniğini kullanarak tohumları gevşek ve iyi cins toprağa ekerek toprağını çimlenme gerçekleşene kadar nemli tutun(toprak ıslak olmamalı aksi halde tohumlar çürüyebilir), güneş altında değil fakat aydınlık ve gölge yerde bırakın iki haftaya kalmaz çimlenme gerçekleşir, havalar uygun gidiyor bu sıcaklıklarda tohumlar hızlı çimlenir. Çimlenme gerçekleşmedi diye endişelenmeyin ben Dev Hatmi tohumu ekmiştim tam bir ay sonra çimlendiler. Biraz sabırlı olmak lazım, hem sonra çimlenme olmazsa bile denemiş olursunuz, birşey kaybetmezsiniz. Saygılarımla...