View Single Post
Eski 05-05-2012, 21:16   #74
Yaylacı
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-09-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu Mesajı Göster
Sayın Yaylacı,

Terasınızı gezmek bu güne kısmet oldu. Bahar geldi bahçeler, balkon ve teraslar renklendi hangi birini gezeceğimi şaşırıyorum.

Terasınızdan 2 favorim var biri medinilla Magnifica lillede gördüm muhteşem çiçekler açmıştı. Çiçeği bittikten sonra yine o muhteşem çiçeklerini açar mı kararsız kaldım.

Diğeri kelebek orkidesi o da tam açınca çok güzel görüntü verecek eminim.
Takipçinizim artık güzel terasınızda bend de gezineceğim.
Kolay gelsin sizlere.
Merhaba Benol hanım, beğenileriniz için teşekkür ederim.Siz Lille şehrine gidiyormusunuz, şu an eşim orda kendisi uzun yıllar orda yaşamıştı, pasaportla ilgili işleri olduğu için şu an Lille'de kendisi. Sözünü ettiğiniz Medinilla Magnifica maalesef fazla sulamadan dolayı tamamen yaşamı sona erdi ama burda yakınımda bir sera var geçenlerde orda görmüştüm, henüz çiçeklenmemişti ordan bir tane kendime satın alacağım.O çiçekle ilgili artık tecrübem var ve bu sefer ona daha dikkatli bakacağım hatta çoğaltma teknikleri uygulayarak fide yapmaya çalışacağım. Tohum verdiğini biliyorum fakat tohumdan nasıl üretildiğini bilmiyorum ama tohumlardan elde edersem deneyeceğim.
Kelebek Orkidesine gelince, bakımı kolay aynı şekilde çoğaltılmasıda mümkün. Kök ayırma yöntemiyle şu an üç tane ayrı saksım var. Dilerseniz patatese benzer(yumru kök halinde) yumrulardan size gönderebilirim. Çok özel toprak istemiyor, hafif gevşek ve süzek toprak onun için idealdir.Saygılarımla...

Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön