View Single Post
Eski 04-05-2012, 20:15   #783
Zeki Yağlı
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Giriş Tarihi: 05-08-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Murat AKİKOL Mesajı Göster
Lütfen bilgisi olan yorum yazsın.
Aşagıda ki domates çiçeğinde bi acaiplik yok mu, Çünkü kocaman bi çiçek ve o çiçeğin ortasında yeşil bi yaprak. Ne olabilir sizce?
Ayrıca biberlerin en üst kısmındaki yeni açmaya başlayan filizlerin içinde sarı sarı bit'e benzeyen böcekler var.Ne olabilir?
Murat Bey ayrıca özel mailime şunları yazmış:

Alıntı:
Benim sizden yardım talep ettiğim konu (Tohumdan üretme hakkında ayrıntılı bilgiler) sayfada da paylaştıgım resimlerimdeki domatesin çiçeklenme şekli ve Batman sıcak oldugu için çiçeklenme erken oldu şuan domates çiçekleri bi müddet canlı kalıp sonra kuruyor ve daldan kırılıp düşüyor. Bu neden olabilir? Balkonumdaki sebze bitkilerimi; kum,perlit, cocopeat, yanmış koyun gübresi karışımına ektim. Ve onları npk 20 20 20 ile yapraktan pülverize ederek besliyorum. Eksik veya yanlış yaptıgım ne olabilir sizce?
Murat Bey,
Herşeyden önce çök başarılı çimlendirme yapmışsınız. Kutlarım.

Ama bitkilerinizi niye hala balkonda tutuyorsunuz?

Eğer hep balkonda tutacaksanız pencereleri tamamen açın, soğuktan korkacak birşey kalmadı.

Kapalı balkonda sıcaklık sera etkisiyle çok artar ve bitkiler çok daha hızlı ama sağlıksız gelişirler.

Çiçeklerden meyve (domatese) olması için tozlanma (=döllenme) olmalıdır.
Tabiatta çiçeğin polenini (tozunu) diğer çiçeğin yumurtalığına yerleştirme işini böcekler veya rüzgar yapıyor.
Balkonda ne rüzgar olur ne böcek.
Onun için döllenme olmaz ve çiçek düşer gider.
Seralarda başka çözümler var ama siz oralara varmayın.

Onun için bitkileriniz hemen açık havaya çıkarmanızı tavsiye ederim.

Çiçek ortasındaki yaprağın sebebini bilmiyorum.

Normal şartlara getirin sonra tekrar bakın.

Yeni sürgünlerdeki sarı bit için deterjanı biraz sulandırın ve bitli kısma serpin/püskürtün.

Fazla da gübre vermeyin.

Önce dış hava koşullarına getirin.

Kolay gelsin.

Zeki Yağlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön