View Single Post
Eski 04-05-2012, 19:25   #126
Çamtepe
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BLaCKSouL1903 Mesajı Göster
Aslında pek de buna benzemiyor. Yaprağın üstünde eşit şekilde dağılmış biçimde ve boyut olarak bir mercimek kadar bile değil.
Resmi biraz büyütüp tekrar ekliyorum. Tam anlattığınız gibi olması lazım.

Name:  antraknoz buyuk.jpg
Views: 4734
Size:  68.5 KB

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mitat10 Mesajı Göster
Burda bilinmesi gereken şey yer seçimi çok önemli.Yeni başlayan arkadaşlara tavsiyem yer ve çeşit seçimini çok iyi yapmaları.
Katılıyorum

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 06doğaci Mesajı Göster
Merhaba kulakdan duyma bir mücadele duydum ama ne derece doğru bilmiyorum.Antokroza karşı beyaz mermer tozunu ağacın üzerine püstürtüyormuşunuz.Mantıken daha az güneşe maruz kalacağı için etkisi olabilir gibi geldi.
Benim okuduğum kaynaklarda antraknoz ile güneş ışığı arasında direk bir bağlantı yok.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karaçepiş Mesajı Göster
*** arkadaşlar antrakoz hastalığı gelmeden nasıl bir mücadele yapılabilir
Eğer bahçenizde antraknoz henüz yoksa, ya da yaygın değilse bir ilaç kullanmanıza gerek yok. Kültürel önlemler alabilirsiniz:
- Sonbaharda dökülen yaprakların toplanıp yakılması
- Özellikle ilkbaharda ağacın ihtiyaç duyduğu azot takviyesinin organik ya da inorganik yöntemlerle yapılması. (Örneğin bir kaç kaynakta ağaç aralarında güz zeytini yetiştirilmesi öneriliyor)
- Ağaçların taç altında bahar aylarında spor patlaması gerçekleştiğinde sporların yapraklarına erişimini zorlaştırmak amacıyla ağaç altlarının otlardan arındırılması.

Eğer az miktarda antraknoz görürseniz sonbaharı beklemeden enfekte yaprak ve dalların ağaçlardan uzaklaştırılması ve yakılarak imhası gerekmektedir.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön