View Single Post
Eski 04-05-2012, 10:29   #123
mitat10
Ağaçsever
 
mitat10's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-12-2011
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 56
Bu yıl mart ve nisan ayı içinde birer kez maneb ve en son dodine uygulamama rağmen bu gün bahçeme gittiğimde halen bazı fidanlarımda enfeksiyonun başlangıç etkilerini gördüm. Söylemek istediğim bulunduğum bögeye has bi durum olabilir çünkü Enez ilçesi etrafı akarsu,deniz ve lagün gölleri ile dolu. Bu ortam nem oranlarını korkunç seviyelere çıkarabiliyor. Ve tabi Mantari hastalık riskini.[/QUOTE]

Evet arkadaşım bu yazına tamamen katılıyorum.Ne kadar ilaçlarsan ilaçla hangi ilacı kullanırsan kullan dere kenarı,göl kanarı ,nem olayından ötürü çeviz bahçelerinde mantari hastalıktan kurtulamıyorsun.Bizim 20 dönümde 9 yaşında 266 yerli cins(şebin,bilecik,yalova) ceviz ağaçlarımız var.Daha yaz gelmeden hastalıktan havlu attık.Yapraklar döküldü,sürgün dalları karardı,ceviz tanelerinde kara kara lekeler var.Sizin anlayacağanız bizde bu sene ceviz yok.
Burda bilinmesi gereken şey yer seçimi çok önemli.Yeni başlayan arkadaşlara tavsiyem yer ve çeşit seçimini çok iyi yapmaları.

mitat10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön