Konu: Nane
View Single Post
Eski 04-05-2012, 09:59   #127
canannuman
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Portakallı ve çikolatalı nane fidesi isteyenler;
linke bir göz atsın derim.

Çok yakın zamanda çikolatalı elma, çikolatalı üzüm veya portakallı biber de yiyebiliriz

KAYNAK
Evet maalesef bir zencefilli nane siparişi veremediydim o an stokta yoktu.
Mercanköşk vs. çok çeşitler var ben aldım ufak çaplı bir koleksiyon yapma niyetindeyim ayrıca bu sene semt pazarlarına iri yapraklı reyhan da geliyor gözünüz arasın pazara çıkarsanız. Hem yeşil, hem kırmızı yapraklı reyhanda edindim. Bu sene biberiye, nane, reyhan, kekik, fesleğen, kerata, mercanköşk adaçayı, gibi bitkilerle ufak bir koleksiyon yaptım. Tek sıkıntım ektiğim yere gidemiyorum inşallah suzusluğa dayanırlar ben yanlarına gidene kadar. 6 çeşit adaçayı edindim. İnşallah sağ kalırlar hep ayrı ayrı yerlerden edindim acaba naneler suyu sever ama sulamadan ne kadar dayanır ki tecrübe edebilen varmı?

Ayrıca farklı nanelerin tadlarıda gerçekten farklı, sap renkleri, yaprakları, kıvırcıklısı düzü dokusu farklı, çeşitlendirmenizi tavsiye ederim misler gibi kokuyorlar.

Ayrıca pazar nanelerinin yapraklarını alıp uç kısmını ellemeyip yan yatırınca aynen çıkıyor sapları sakın atmayın.
Birde üstten ne kadar kırarsanız korkmayın kırın alltta isterse 2 yaprak kalsın. Daha da kuduruk çıkıyorlar.

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön