Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mesutcan
Arkadaşlar merhaba.
Havuzun yeni düzenini tasarlamaya çalışıyorum. Havuz yüzeyindeki pisliklerden de kurtulabilmek için bir su taşkını bölümü yapmak istiyorum. Tam olarak adı bu mu emin değilim.  İşte bir düşünce:
Eklenti 283927
Buradaki amaç, motorun olduğu küçük bölmeye havuz yüzeyindeki yaprak, böcek ölüsü, pislik vb istenmeyen materyalin akması. Burada yüzeyde kaba bir filitre olacak. Bildiğiniz file tarzı bir şey. Ara sıra çıkarıp temizleyeceğim. Motor buradan aldığı suyu filitreye oradan da şelaleye gönderecek.
Çizimde herşey yolunda görünüyor ancak bazı çekincelerim var. Buradaki suyun havuz yüzeyinden daha alçakta olması lazım. Havuza fazladan su ekleyerek ya da çıkararak bir şekilde bunu yapabildiğimizi varsayıyorum ama sürekli bu konumda nasıl tutabilirim emin değilim.
Vereceğiniz fikirler ve görüşleriniz için şimdiden çok teşekkürler.
|
Merhaba sayın
mesutcan
Düşünce güzel fakat bu sistem çalışmaz...
Motorun bulunduğu bölümü büyük düşünün, önde file gibi ön pislik tutucu tamam doğru, ikinci bölüm biyolojik süngerle ikinci filtre yapın...
Filtre olan temiz suyu şelaleye verirsiniz.
Motorun bulunduğu bölümü büyükçe yapın bu bölümden şelaleye pompalayacağınız su göletinizde taşma yapacak, taşma noktasından suyu filtre odasına alacaksınız. Bileşik kaplar metodu gibi...
Filtre odanız yedek su rezerviniz olacaktır.
Göletinizde su kotunu sabit tutmak içinde göletinizin filtre su kotununda su tesisatı çekip, mekanik şamadıra ile su kotunu sabit tutabilirsiniz.
Kolay gelsin...