View Single Post
Eski 03-05-2012, 11:37   #356
canannuman
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-12-2008
Bende kırmızısı var. Yazlıkta bahçedeydi sıfır derecenin altında pek yaşamaz dedilerdi. Bende İstanbul'a gelirken topraktan çektim çıkardım, koydum poşete, İstanbulda da saksıya ektim. Kışı kapalı ve maalesef gölge balkonumda geçirdi.(havasız ve gölge olunca çok çiçek altarnatifim olmuyor ama gene de kıştan koruyor saksılarımı)
Şimdi uçları var havalanmış orta güneşli pencere önüne koydum. Ancak boy atmıyor.
Çünkü sanırım sarmaşık gibi bitkilerin gelişimi toprak saksı değiştimi belirli bir müddet duruyor.
Bende uzasın istiyordum ancak okuduklarımdan top gibi kalması daha iyiymiş diye düşündüm şimdi. Alt kısmın çıplak kalmasını istemiyorum. Sarkaçlı büyük saksıda şu an ve orada bırakmayı düşünüyorum. Acaba yeri dar gelirmiki diye düşünürken yukarıdaki örneklerden olabilir diye düşündüm. İnşallah çiçeklenir paylaşırım buradan resmini.
Ancak uzasın istemiyorsanız benim algıladığım kadarı ile ya uçlarına dokunacaksınız rahatsız edeceksiniz hemen küsüyor uzamıyorlar. Veya saksı değiştirince gelişimi uzun süre duruyor.
Tabii kesin böyle diyemem ama aklınızda olsun. Bendeki öyle oldu.

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön