View Single Post
Eski 02-05-2012, 12:36   #362
çisem
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-10-2011
Şehir: Aydın
Mesajlar: 158
Günlük şişe sütü probiyotik yoğurtla mayalıyorum.
5 saat, iki tane sofrabezi ve üstlerine ince polar battaniye kapatıp bekletiyorum.

Annemin tavsiyesini, "sütü biraz fazla ısıtıp mayalanacak yerde istenilen sıcaklığa kadar getirmek ve mayayı orada ilave etmek" uyguluyorum. Annem bu işleme "sütün yerini ısıtma" derdi.
5 saat sonra kavanozun kapağını açıp, buzdolabına koyuyorum.
Buzdolabındaki bu kavanoza "bugün yenemez" yazımı yapıştırıyorum.
Erken kullanılan yoğurdun kıvamı bozulup sulanıyor.
Bu nedenle en az 3-5 saat kullanmıyorum.
Bir gün sonra yenmeye başladığında ise daha güzel bir yoğurt oluyor.
Şimdiye kadar günlük şişe sütlerde sorun yaşamadım.

Lor: Bir şişe sütü kaynatıp, içine yarım limon sıkıp (kestirme) 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakıyorum.
Tülbetten suyunu süzüp lor ihtiyacımı da karşılıyorum.

çisem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön