View Single Post
Eski 02-05-2012, 00:51   #242
kelebek çalısı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Ve Yağmur.

Kendisi komşularımdan birinin baktığı bir kedi idi. Bakımını yaptırıyorlardı. Bir süre sonra, patisinde bir sorun oldu, ne olduğunu bilmiyorum, hayvan patisi sallanarak gezdi durdu, meğer seyahattelermiş, gelince kedinin bacağının kesilmesine karar veren veteriner başarılı bir operasyonla kediyi sağlığına kavuşturdu. İyileşme süreci yaklaşık, altı ay kadar sonra tamamlandı. Sadece eski hızına, çevikliğine sahip olmayan yağmur çok mutlu ve sıradan her kedi gibi yaşamını sürdürürken, bahçeye her gün gelir, yer, uyur, isterse bir kaç gün bizde kalır, sonra giderdi. O da Ocak ayı gibi kayboldu, sanırım onu da kaybettik.

Üç bacağı olmasına rağmen, normal kediden farkı yoktu, 1.5 metre duvara rahatça sıçrayarak çıkabiliyordu. Ne oldu ise sokaklarda oldu işte, ya zehirlediler, ya da ezdiler. Sevgi, ilgi hayvanları mutlu ediyor, ama korumaya yetmiyor. Şu ortamda bile kediler, köpekler zor durumda kalarak, yaşam savaşı verebiliyorsa, şehirlerde olanlar ne yapsın?

Üç bacaklı kedileri sahiplenmekten çekinmeyin. Ben bu kadar yakından gözlemlemiş olmasam, yaşama tutunacağını düşünemezdim bu durumda bir kedinin.

Artık bahçeye gelen kedilere isim koymuyorum, onları severken isimlerini çağırmadan seviyorum. Sonrasında olası bir olumsuz durumda daha az üzüleceğimi düşünerek kendimi kandırıyorum sadece.

Eklenen Resimler

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön