Sevgili arkadaşlar,
Dionaea ile keyifli geçen bir süre sonra birkaç hata yaptım:
- Şehir dışında iken birkaç gün susuz kaldı, altında kocaman bir su bırakmama rağmen. Ve biz yokken evdeki havanın soğuk olması da etkiledi diye düşünüyorum.
- Hiç beslenmedi (benim yakaladığım sinekleri beğenmedi-küçük ya da büyük buldu sanırım, emin olamıyorum), kendisi de hiç yakalamadı.
- Çiçek vermeye başladı. Tüm uyarılara rağmen kıyamadım bir süre, geciktim kesmekte (çiçek açmamıştı yine de kestiğimde).
Bunlardan önce her yerinden kapanlar fışkırmaya başlamıştı bir anda kışın ortasında. Sanıyorum ev sıcaklığından bahar geldi sanmıştı. Özellikle çiçekten sonra ise zamanla var olan tüm sağlıklı kapanlar kurudu. Yeni çıkanlar ise -çok az sayıda ve çok ender çıkıyor- kapanlarını geliştiremiyor, uçlarında ufacık bir eğiklik olarak kalıyor kapanlar. Birkaç aydır durum böyle devam ediyor. Zamanla kendine gelir diye düşünmüştüm ama henüz bir gelişme yok. Yardım istemekten başka bir fikrim de yok ne yazık ki.
Kasım ayında aldğımda yeni toprağa yerleştirmiştim, dolayısıyla sanki topraktan kaynaklanmıyor gibi geliyor bana. Güneş almıyor doğrudan daha önce açıkladığım gibi, ama önceleri sorun olmamıştı bu, yeni kapanlar kızarmıyordu sadece eskiler kadar. Toprağın üstündeki yosunlar hala duruyor -susuz kaldığında kuruyan az bir miktar yosun dışında.
Tekrar canlandırmak için yapabileceğim neler var? Kullanabileceğim herhangi bir besin var mı? Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.
Sevgiler,
Ürün
|