01-05-2012, 14:40
|
#261
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2012
Şehir: Adana
Mesajlar: 5
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cansunarya
Agaroza genel kullanımda agarda denilmektedir, aslında kısmen ayrı şeylerdir. Agar deniz yosunundan elde edilmiş bir maddedir, genelde sarımsı, kötü kokulu (bence), hafif granülümsü olurlar. Otoklav edildiğindede sarımsı-jelatinöz bir yapı oluşturur. Pekçok mikroorganizmanın üretiminde temel besi yeri olarak kullanılır, bu yüzden kısa zamanda bakteri, mantar, küf vs. üretebilir. Agaroz ise agardan ekstrakte edilen bir polisakkarittir, beyaz, kokusuz toz şeklindedir. Kolayca kontamine olmaz. Dediğiniz gibi elektroforez, PCR v.b moleküler tekniklerde kullanılır.
 çok dikkatlisiniz, düzeltme yaparken gözümden kaçmış  hemen düzeltiyorum, doğrusu 6-7gr/lt olacak.. Teşekkürler 
|
Sayın hocam agar aldım ama internetten doku kültürü için kullana bilirmiyim yani agaroz olmasımı gerekir illa sterlize etmek için mikrodalgada nekadar süre tutmam gerekir besiyerimi yardımcı olursanız çok memnun olurum
|
|
|