Şikâyetlerde BİMER dâhil izlenen yolda ise olan "silsile haliyle aşağılara giden evrak/mesaj yine şikâyet ettiğiniz memurun önüne gelmektedir." Komik ama böyle.
Aynen öyle sayın Odeh.
Sayın syılmaz,
kendi yasalarında sizin yararınıza olan bir madde daha var.
Bunu da ön planda tutabilirsiniz ki "öncelik hakkınız".
İlgili parağraf üstte lingini verdiğim aynı sayfada yer alıyor.
4- Satışta Hak Düşürücü Süre
Bu Kanunun 5, 6, 7 ve 8 inci maddelerine göre doğrudan taşınmaz satın almak veya ön alım hakkından yararlanmak isteyenlerin taleplerinin değerlendirilebilmesi için Kanunun müracaat tarihi olan 19/3/1995 ve 19/3/1997, 13/7/2001 ve 13/7/2003 ile 19/7/2003 ve 19/7/2006 tarihleri arasında ilgili defterdarlık veya malmüdürlüğüne başvuruda bulunmuş olmaları gerekmektedir.
Sizin olayınız tarih bakımından şuan bu yasayı kapsamasa bile şimdi başvurunuz ileride size hak olarak geri gelecektir.
Yasa değişse bile verilen bu hakların geri alınamayacağını bildiriyor yine yasalar.
4706 nolu yasayı tam okursanız eğer, satın alarak sahip olmak istediğiniz tarım arazisini 5 yıl süreliğine kiraladığınız taktirde satış önceliği elde etmiş te olabiliyorsunuz.
Ben yasaları cımbızla çekip tutunacak bir açık arar ve bir kaç yol denerim.
Sizin için gördüğüm kadarı ile çok açıklık var.
Başından savan personele yönelik şikayetten çok, kendinize yararlı olan maddeleri çıkartıp dilekçeye döküp, ilgili Defterdarlığa posta yolu ile yollayın derim.
İnanın o personel bunları yaptığınızda sizden daha az bilgi sahibi oluyorlar.
Al diyorum
"ilgili yasan bu, şurda şunu belirtmişsiniz ve bu benim hakkım öyle değil mi?"
Birisi siz avukat mısınız dedi?
Yasaları çok iyi bilmek sadece avukatlara yakışır diye düşündüklerinden olsa gerek.
Başlarda sabrımı sınadıklarını düşünüp, tepkilerimi fazlalaştırmıştım. Sonra bir sevdiğim ağbim bana akıl verdi.
"senin her işini yine bu memurlar yapacak, onları değiştiremezsin ama, sana herkese davrandıkları gibi davranmamalarını öğretebilirsin" dedi.
Mülayim, araştırmacı, iş bitirici tavrımı öne alan iletişimi daha uygun buldum şu sıralar.
Aynı tavsiyeyi ben de size ediyorum.
Bir de, sonuçlar ne çıkarsa çıksın gelen resmi yazılarınızı hiç atmamanızı tavsiye ederim.
Bir gün işinize yarayabilir.