Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen
Ben de böyle hastalık olmadığından bilemiyeceğim ama kırmızı yaprak biti hastalığına benziyor. Birkaç yaprak alıp ilgililere göstermek gerekiyor. Benimde de yeşil yaprak bitleriye başım dertte. Şeytan diyor bas mostarı bir gecede hepsini dök yere...
İlaç pompasının gücü 100 m.lik hortuma yeterli basıncı oluşturabiliyorsa iyi olur. Hortum kısa ise pompayı tarlada gezdirmek zor olur.
|
Halil Abi ürünün özellikleri aynen böyle;
Motor: Baco
Motor Gücü: 1.9 Hp
Silindir Hacmi: 52.7
Motor Tipi: Hava Soğutmalı
İlaç Kapasitesi: 50 Lt
Yakıt Deposu: 1.30 Lt
Yakıt Türü: Benzin & Yağ Karışımı
Pompa Basıncı: 1-4 Mpa
Pompa Sistemi: 2
Ateşleme Sistemi: Elektronik
Emme (L/Min): 7.1
Dönme Seviyesi: 1800
Ağırlık: 10 Kg
Fiyatı da 430 TL.
En ucuz sırt pulvarizatörlerine bakıyorum. Fiyatları 300 TL civarında. Su ile doldurduğumda, 10 kg makinenin kendi ağırlığı + 15-20 kg ilaç ( diyorum ama bakmayın ilaç dediğime ) = 25-30 kg toplam ağırlık olacak.
Sırtta 25-30 kg yerine 10 kg boş makinenin ağırlığı (araç ile taşıması da kolay) + 50 lt de ilaç kapasitesi. Kg ve lt farklı şeyler ama ortalama düz hesapla 60 kg dersek. Kademeli olarak 1-2 defada 2 depoyla bahçeyi ilaçlayabilirim bununla diye düşünüyorum.
Açıkçası çok güzel ürünler var. Fakat ticari düşünmediğim için fazla para da bağlamak istemiyorum. Şu anda 2 dönüm meyve bahçesi var. İçerisinde 10 mt yüksekliğinde 7-8 tane cevizim var. Diğerleri ortalama 35 yaşlarında çoğunluğu elma, armut, muşmula, kiraz ağaçları ve üzüm asmaları. Zaten bozulan ağaçları gençleştirme düşüncesindeyim. Bu 2 dönümün haricinde de 10 dönüm bi yerim var. İstanbul'dan takibi daha kolay olur diye ceviz yapmayı düşünüyorum. Ama bakıyorum sanki herkes ceviz ekiyor etrafta. Açıkçası tam kararımı veremedim. Ceviz ya da başka bir şey bile diksem bu alacağım makina yeni ve eski bahçe için 3-5 sene derdimi görür diye düşünüyorum.
Saygılarımla...