Sayın syılmaz;
Milli Emlak web sitesinde çoğu sistem çalışmıyor.
Üyeliğimi aylardır yaptıramıyorum. Web-master e de ulaşmama rağmen.

)
Neyse, size sizin son yazdığınız mesajı görmeden bir ling atacaktım ki dilekçenizi okudum.
Ben size şu lingi ve sizinle ilgili parağrafı belirtmek istiyorum.
Ling:
Milli Emlak Genel Mdrl
Bu sayfada Taşınmaz Satış Mevzuatı adlı başlığa gelin.
Buradan;
4.madde-hükümler bölümünü iyi okuyun.
Siz dilekçenize istediğiniz parselin resmi prosedülü (adı) "tespiti" ile başvuruda bulunmalısınız.
Benim "ifraz", sizin ki tespit.
Siz parsel numarasını tespit etseniz de onların size bu yerin nereye kime ait olduğunu tespit eden bir cevapla gelmeleri zorunluluğunu anlatıyor.
Daha önce de dediğim gibi, kendi tüzükleri ile onlarla ilgili sorunlarımızı çözmek zorundayız.
Bakın ne demişler:
- 4706 sayılı Kanunun 7 nci maddesinde yapılan düzenleme ile Hazineye ait taşınmazların değerlendirilmesi ile ilgili işlemlerde, Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı tarafından istenilen bilgi ve belgelerin, kamu kurum ve kuruluşlarınca öncelikle gönderilmesi, görüş yazılarının en geç iki ay içinde cevaplandırılması, bu süre içinde cevap verilmediği takdirde olumlu görüş verilmiş sayılacağı hüküm altına alınmıştır. Bu hususun, ilgili idarelere yazılacak talep yazılarında belirtilmesi gerekmektedir.
- 4706 sayılı Kanunun 7 nci maddesinde yapılan bir diğer düzenleme ile ifraz, tevhit, tescil ve tespit işlemlerinin imar mevzuatındaki kısıtlamalara tâbi olmaksızın ve ilgili idarelerce herhangi bir ücret, bedel ve gider karşılığı talep edilmeksizin talebi izleyen iki ay içinde yerine getirilmesi hükmü yer almaktadır. Bu hususun da ilgili idarelere yazılacak talep yazılarında belirtilmesi gerekmektedir.
Bu kanundan yola çıkın derim.